Turgay Aldemir, Hikmet Buluşmalarına konuk oldu

Pandemi şartları nedeniyle bir müddet ara verilen, İlim Hikmet Vakfı tarafından organize edilen Hikmet Buluşmalarının bu ayki konuğu, Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir oldu.

Okunan Kuran-ı Kerim ve İlim Hikmet Vakfı Başkanı Fatih Kaya'nın açılış konuşmasını yaptığı program, Kocasinan konferans salonunda yapıldı.
Hikmet Buluşmalarının konuğu olan Turgay Aldemir, yaptığı konuşmada, ağır pandemi şartlarından dolayı insanların birbirinden uzak kalmak zorunda olduklarını, aranıp sorulmanın ehemmiyetinin daha da arttığını belirterek, bireyden topluma herkesin sorunlarına çözüm bulabilmek için bilinçli birliktelikle örgütlü çalışma içinde olduklarını,  islam dünyasında ve ülkemizde değişimin ve dönüşümün ancak kendi iç dinamiklerimizle gerçekleşebileceğini, değişimin inanç, güç ve irade istediğini ifade etti.

Aldemir konuşmasında, 'Herbirimiz diğerinin kendimiz gibi olmasını istiyoruz. Oysa farklılıklarımızla birlikte var olmayı öğrenmemiz lazım. Yeni yüzleşmelere ve çelişkilerimizle hesaplaşmaya ihtiyacımız var. Hayatın ne kadar içinde olursak, o kadar güçlü ve tutarlı oluruz. Hepimiz elbirlik içinde bir yerden biryere gitmeye çalışıyoruz. Bu nedenle birlikteliğimizin sorumluluğunu alabilmeliyiz. Hepimiz birimiz için değil, her birimiz hepimiz için çalışmalıyız' dedi.

Bakmadan Geçme