"Doktorlar bilgi hamalı değildir"

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, hastane doktorlarıyla bir araya gelerek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Dr, Tekden, doktorların sadece bilgi hamalı olmadığını, mekanik bir yapısının bulunmadığını vurguladı. 

Tıp Bayramını kutlayan Kemal Tekden, şöyle konuştu:
“Birkaç ay evvel doktorların geleceğini düşünürken çok moralim bozulmuştu. Robot doktorlar hikayesini okumaya başladım. ‘Eyvah pabucumuz dama atılıyor, doktorların hazin sonu’, sonra düşündüm dedim ki; Doktor sadece bilgi hamalı, mekanik bir yapı değil ki... Hastasının önce kalbine girer, kalbini tedavi eder. Ona moral kaynağı olur. Fedakârlık yapan, bu sayede hastaları tarafından kahraman ilan edilen bir insandır doktor. Bu robotlar ‘hastalık yok, hasta var!’ sözünü nasıl anlayacaklar? Manasına nasıl vakıf olacaklar? Bu mümkün değil.”




“Ey robotlar, alayınız gelin!”

Hastaları için fedakarlık yapan kahraman doktorları etrafında gördüğünü belirten Dr. Tekden, “Elbette kahraman doktorları etrafımda görünce robot doktor endişelerim kafamdan uçtu gitti. Ve diyorum ki; ey robotlar, alayınız bir olun gelin. Allah hekimlere adeta açık çek veriyor. Aslına bakarsanız bu durumu Kadir Gecesine benzetiyorum. Kadir gecesi malumunuz bin aydan daha hayırlı geçiyor. Doktor olmak, sağlık personeli olmak böyle bir şey. STK’lar zaman zaman hastanemizdeki hastaları ziyaret edip duasını alırlar, hastaların duası o kadar makbul ki sizler benden iyi bilirsiniz. Hastaların şifa bulmasıyla alınan duaların karşılığını inşallah alacağız. İşte Kadir Gecesine benzetmem biraz da bundan dolayıdır. Doktor olmak büyük bir şans, büyük bir fırsat. Böyle bir sevinçli bakışla tüm doktorlarımızın sağlık çalışanların Tıp bayramımızı kutluyorum. “ şeklinde konuştu.
Daha sonra pasta kesildi ve doktorlara hediyeler dağıtılmasının ardından etkinlik sona erdi.
(Kurum Haberi)

Bakmadan Geçme