KAYSERİ VE BOĞAZLIYAN'DA FETÖ OPERASYONU

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kayseri Şeker Fabrikasından ve KÜMDER'den gözaltına alınan biri genel müdür yardımcısı toplam16 kişi adliyeye sevk edildi. 

 Yozgat merkezli FETÖ/PDY örgütü üyelerine yapılan operasyonda Kayseri Şeker Fabrikası Boğazlıyan entegre tesislerinde yapmış olduğu usulsüzlükler, himmet adı altında para toplanarak FETÖ'ye sistematik şekilde finansman sağlanması ve Fetullah Gülen terör örgütüne bağlı olan kişilerin terfi sınavlarında yüksek mevkilere terfi ettirilmesi ve örgüte bağlı olmayan kişilerin psikolojik baskı uygulanarak istifaya zorlanması veya iş akitlerinin feshedilmesi konularında başlatılan soruşturmada kapsamında gözaltına alınan O.C., Z.Ş., L.B., A.Ö., B.K. ve M.Ö. Yozgat Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmasından sonra bugün Boğazlıyan Adliyesine sevk edildi.

KÜMDER'e FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kayseri Üniversite Mezunları Derneği'ne (KÜMDER) yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ise 10 kişi gözaltına alındı. 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında KÜMDER'e operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 2012 yılındaki Zabıt Katipliği Sınavı'nda yapılan usulsüzlük ve FETÖ/PDY üyesi olmak ile ilgili olarak derneğe üye olan H.İ.K., K.A.E., A.S., H.K., A.B., İ.T., O.E., T.A., E.Y. ve T.A. isimli 10 kişi gözaltına alındı. 10 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, firarda olan öğretmen Y.B.'nin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
İHA

Bakmadan Geçme