Belediye Meclisi'ndeki FETÖ'cüler de temizlensin!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Hayri Solak, belediye meclisindeki FETÖ üyelerinin devlet yetkililerine ihbar edilmesini istedi. Solak, 'Mecliste 'Fetoş'cu' var. Herkes partisindeki 'Fetoş'cuları' şikyet etsin. Partisinde temizlik yapsın' dedi.

  Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısı Meclis Başkanvekili Mehmet Savruk başkanlığında yapıldı. Toplantının başında 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmeler ile Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin değerlendirmeler yapan Mehmet Savruk, Türk milletinin gerekli hallerde gösterdiği kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma ile her zaman saygı duyulan bir millet olduğunu belirtti.

Huzur hakları şehitler için…

Toplantıda daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Memduh Büyükkılıç gündem dışı söz alarak Ağustos ayı huzur haklarının demokrasi şehitlerinin ailelerine verilmesi teklifinde bulundu. Bu teklif üzerine meclisteki komisyonlarda dahil tüm huzur haklarının Başbakanlık tarafından demokrasi şehitlerimizin aileleri için açılan yardım hesabına aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

 

“Mecliste Fetoş’cu var”
Huzur haklarının oylamasının ardından konu ile ilgili gündem dışı söz alan MHP Kocasinan ilçe belediye meclis üyesi Hayri Solak, meclis üyeleri arasındaki olduğunu iddia ettiği FETÖ üyelerini hedef aldı. Solak, “Büyükşehir belediye meclisi içerisinde ‘Fetoş’cular’ var. Herkes kendi partisindeki bu hainleri ihbar etsin ya da deşifre etsin. Şu anda bile toplantı salonunda Fetoş üyesi hainler var. Ben bakıyorum, 15 Temmuz’da sanki üyesi olduğu Fetoş hainlik yapmamış gibi, herkesten daha çok milliyetçi, vatansever ve Atatürkçü görünen FETÖ üyeleri var. Benim bildiğim en az 10 tane FETÖ’cü meclis üyesi var. Devlet yetkilileri istediği takdirde hepsinin adını tek tek söyleyebilirim” dedi.

 

Şehidin adı parka
Toplantıda daha sonra gündemde bulunan 54’ü ek toplam 99 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis gündeminin 33. Maddesinde yer alan Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlama sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Polat’ın adının belediyeye ait bir parka verilmesi tüm üyelerin oyu ile kabul edildi.

 

Haber ve foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme