Kayseri-Kızıltepe kardeşlik hattı

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu 'Teröre Karşı Dostluk ve Kardeşlik Eli' kampanyası kapsamında terör mağduru ailelere yardımcı olabilmek adına Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

 Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu’na bağlı Diyanet-Sen, Hizmet-İş Sendikası, Mazlum-Der, Bem-Bir-Sen, Miraç Kültür Merkezi, Darülaceze Vakfı, Çelik-İş Sendikası, Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi ve Hilal-Der öncülüğünde başlatılan, Melikgazi Belediyesi ve İHH Kayseri Yardım Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan, içinde temel gıda maddeleri, giysi, yatak, kanepe ve patatesten oluşan yardım malzemelerinin bulunduğu yardım TIR’ının üçüncüsü Mardin Kızıltepe’ye gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan platform üyeleri yardım TIR’ı hakkında bilgiler verdiler. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ahmet Taş, Güneydoğu’da başlatılan operasyonların ardından bölgeden göç ederek güvenli bölgelerde yaşayan vatandaşların zor şartlar altında hayatta kalma savaşı verdiklerini dile getirerek “ülkemizin Güneydoğu Bölgesi’nde Temmuz 2015’ten beri yaşanan PKK saldırıları sonucu başlatılan operasyonlar sırasında çok sayıda bölge insanı bulundukları yerleri terk ederek, saldırıların ve çatışmaların yaşanmadığı güvenli bölgelere göç ettiler. Çatışmalardan kaçan 10 bin terör mağduru çatışmaların yaşanmadığı Mardin Kızıltepe’ye sığınmış olup zor şartlar altında hayatta kalmanın mücadelesini veriyorlar. Kızıltepe Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Kayseri’mizden yardım talep ederek şehirlerine sığınan mağdur ve mazlumların imdadına yetişmemizi talep ettiler. Biz de bunun için çok şükür elimizden geleni yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Taş’ın konuşmasının ardından yardım TIR’ı dualar eşliğinde Mardin Kızıltepe’ye hareket etti.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme