'Bu kez Kayseri'yi çok sevdim'

Mazlumder Kayseri Şubesi'nin davetlisi olarak Kayseri'ye gelen şubenin kurucu başkanı Prof. Dr. Nihat Bengisu 'Bu kez Kayseri'yi çok sevdim' dedi.

Mazlumder Kayseri Şubesi kurucu başkanı ve 28 Şubat döneminde sivil toplum kuruluşlarının başkanı olan Prof. Dr. Nihat Bengisu Kayseri’de bir dizi programa katıldı. Geçtiğimiz hafta sonunu Kayseri’de geçiren Bengisu Cumartesi günü Kayseri Birleşik Kafkas Derneği’nde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Daha sonra TV Kayseri’de Cafer Beydilli’nin hazırlayıp sunduğu ‘Kutup Yıldızı’ programına konuk olan Bengisu, programın ardından Kayseri Küçük Millet Meclisi’ne katıldı.  Burada bir selamlama konuşması yapan Bengisu, “Kayseri’de bulunduğum dönemde STK‘lar bizim ikinci işimizdi. Daha sonra birinci işimiz oldu. Oradan biraz da siyasete bulaştık” dedi.

İstanbul’da STK’larda onursal başkanlık ve muhtelif organizasyonlarda üyelik yaptığını aktaran Bengisu, “Başakşehir’de Bengisu Cıvıltı anaokulumuz var. Şimdi anaokulumla ilgileniyorum. ‘İnsan yaş iken eğilir’ düsturu ile yola çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Bu kez Kayseri’yi çok sevdim’ diyen Bengisu sözlerini şöyle sürdürdü, “17 sene evvel Kayseri’den ayrılırken STK’ları alfabemizin 29 harfi ile baş başa bırakmıştık, şu anda 85 olmuş. Çok güzel işler yapılmakta. Herkese teşekkür ederim.”

Nihat Bengisu, pazar sabahı Ribat Vakfı’nın kahvaltısına katıldıktan sonra Kayseri’den ayrıldı.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme