BİZİM KAMPÜS'TE BU HAFTA

Bizim Kampüs bu hafta yine dopdolu....

 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÜMMETİN YETİMLERİNE SAHİP ÇIKTI.

IHH vakfının başlattığı “yetim sponsorluğu” projesine destek olmak için yola çıkan Şehit Furkan Doğan yurdu üniversite öğrencileri yetimler için tek vücut oldu.
IHH İnsani Yardım Vakfının başlattığı "Yetim Sponsorluğu" kampanyası kapsamında Şehit Furkan Doğan yurdu üniversite öğrencileri 7 yetimin sponsorluğunu üstlenerek çalışmalara başladı.  Kayseri, Suriye, Irak, Çeçenistan, Filistin, Tacikistan gibi Türkiye ve farklı Ülkerlerden kardeş edinildi. Sponsorluk ismi olarak Şehit Furkan Doğan ismi verildi.
IHH Kayseri şube sorumlusu Davut Alkan bu çalışmayla ilgili şunları söyledi;
“IHH insani yardım vakfının şu anda aktif olarak milli eğitim bakanlığıyla yapmış olduğu her sınıfın bir yetim kardeşi var. Böyle kampanyaya yurdunda duyarlı olup özelikle ve özellikle Şehit Furkan Doğan’ın isminin verildiği yurttaki kardeşlerimizin bu kampanyaya destek verdiği için bizleri sevindirdi. Bu sayı olarak şuanda belki okullardaki rakamlardan beklediğimiz sayının çok üstünde ama arkadaşlardan bize söylenen gelen talebin daha da üstün olacağı bizleri daha da heyecanlandırıyor. Bu tür öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaların örnek olması, devamının da inşallah diğer yurtlarda, öğrenci evlerinde olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca beni en çok sevindiren olay Şehit Furkan Doğan’ın sponsorluk isminin verilmesinde bizi ayrıyeten heyecanlandırdı.”
 

Yetim sponsorluğu  nasıl işliyor? Okuyuculara bu sponsorluk sistemi ve etkinlikleri hakkında  nasıl bilgi verebilirsiniz?
“Çalışmalarımız sponsorluk sistemiyle yürüyor. sponsorumuz aylık 90tl vererek bir yetimim bir yıl giderini, eğitim, sağlık giderlerini karşılamış oluyor. Bu 90tyi isterse nakit olarak,  peşin olarak yada kredi kartı ile taksitle ödeyebilir. Bu şu anda IHH’nın çalışmalarına yapmış olduğu 110 ülke ve bölgede bulunan yetim kardeşlerimizi isteyebiliyor,  sponsor talep edebiliyor.  Bunun içerisine tabi Türkiye’de dahil aynı şekilde Kayseri’de de IHH insani yardım derneğinin yapmış olduğu çalışmaları kapsamından yetim çocuklarına bu şekilde bakabilir. Kayseri’deki yetim çocuklarımızla alakalı yapmış olduğumuz değişik faaliyetler var. Bunlar; yazın karne şölenleri olsun, 15 tatilde dünya yetim buluşmaları dediğimiz çalışma kapsamında Erciyes’teki etkinliklerimiz olsun, sponsorlarımız bu yetim kardeşlerimizin eğlencelerine katılabilir. Orada bu tür çalışmalara şahit olmuş olurlar. Bunu sağlayabiliyoruz. Bu sponsorluk sistemi şu anda normalde bir bağışçı olarak devam ediyordu fakat Milli Eğitim Bakanlığında okullarda  açıldı.  Şehit Furkan Doğan öğrencilerin yapmış oldukları çalışması inşallah diğer yurtlara da örnek teşkil eder.”
Şehit Furkan Doğan yurdu Sosyal Yardımlaşma Kulübü sorumlusu Batuhan Erdoğan,böyle bir çalışmaya niye ihtiyaç duyduğunu anlattı; “Ümmetin yetimlerine sahip çıkarak hayatın içerisindeki bazı olumsuz olayları etkisini azaltmayı, onların yükünü hafifletmeyi onlara bir nevi abilik yapmayı bunun yanı sıra yurdumuz öğrencileri arasında infak kültürü, bilinç ve duyarlılık oluşturulmasını amaçladık. Yaptıkları yardımlarla Ümmetin derdini dert bildiğini gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”
 
MUHAMMED SAFA ASAROĞLU   ([email protected])

***

VATANINDA MAHKÛM
Gazze’desin bir gece, ellerinde kelepçe
İçinde tarifsiz bir duygu, belki de hicran
Dudaklarından bir feryat dökülür sessizce;
Neden bu katliam, neden dökülmekte bu kan
 
Vatanında olmak, kafesteki kuş misali
Her gün yeni bir umutla uyanmak zindanda
Bu mudur isyansız yaşamanın bedeli
Geceleri sabahlamak mermer taşında
 
Yıkılan ocaklar ve dökülen gözyaşları
Filistin, ateşler içinde kanayan yara
Durmaksızın haber veren ayrılık rüzgarı
Acı bir son vermekte, yeşeren sevdalara
 
Kimileri özlem ile yarını beklerken
Bir teselli bulup avutmak ister kendini
Ve bir kurşunun sesi karanlığı delerken
Semadaki çığlıklar titretir Filistin’i…

Enes YILDIRIM
[email protected]

***

ÖZLÜ SÖZLER

YÜREKLERDEN KAĞIDA Güzel Sözler
 
*Ey bir aiIeye biIe hükmedemeyen iIerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici?
*Kökünü beğenmeyen daI ve daIını beğenmeyen meyve oIgunIaşmadan çürür.
NECİP FAZIL KISAKÜREK
 
*Ulu çamlar fırtınalı diyarlarda yetişir.
*Aşk bir teslimiyettir, bir eriyiştir. Yeniden doğmak için uyanıştır. Aşkın bütün sırrı iki kelimede: varlığından soyunmak.
CEMİL MERİÇ
Müslüman namazını kaçırmaz hele 1 Ocaktaki sabah namazını asla! Hepinizi Perşembe sabahı hunata bekliyoruz.

Bakmadan Geçme