Zulüm kareleri

Mazlumder Kayseri Şubesi, Ortadoğu'da Müslümanlara yapılan zulmü anlatan fotoğraf sergisi açtı. Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide objektiflere yansıyan İslam coğrafyasına yönelik saldırıların simgeleşmiş fotoğrafları yer alıyor.

 Müslüman coğrafyasında bir insanlık ayıbı olarak yıllardır zalimlerin eziyetleri sürmeye devam ediyor. Eziyetlerden objektiflere yansıyanlar, zulme yeniden dikkat çekmek isteyen Mazlumder tarafından Cumhuriyet Meydanında sergilendi.

Doğu Türkistan, Suriye, Mısır, Arakan, Bangladeş, Tacikistan, Afganistan ve Filistin’de Müslümanlar eziyet görüyor. Bazı Müslüman ülkeler dahil olmak üzere Dünya zulme seyirci kalıyor. Mazlumun her zaman yanında olan Mazlumder İslam coğrafyasında bu zulme her fırsatta dikkat çekmeye çalışıyor.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda sergi açan Mazlumder, 5 ülkeden yer verdiği 30 fotoğraf ile zulmün derecesini insanlığa anlatmaya çalışıyor. Arife gününe kadar açık kalacak sergi açılışında, Müslüman kesimin dünyanın bazı bölgelerinde oruçlarını dahi tutarken baskı ile yaşadıklarını anlatan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, İslam Coğrafyasında akan kanın durması gerektiğini söyledi. Söz konusu ülkelerdeki zulme fotoğraf sergisi ile dikkat çekmek istediklerini belirten Ahmet Taş, “Temennimiz içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı hürmetine zulümlerin sona ermesi için maşeri vicdanın harekete geçmesidir” dedi.  

Fotoğraf sergisinde Doğu Türkistan, Suriye, Mısır, Arakan, Tacikistan, Afganistan ve Filistin’de savunmasız Müslümanlara karşı yapılan savaşların izleri, savaşla simgeleşmiş fotoğraflar ile anlatılmaya çalışıldı. Fotoğraf sergisi daha kurulum aşamasında dahi birçok kişinin dikkati çekti. Sırtında çuval ile sergi alanından geçmekte olan bir vatandaş, yüküne aldırmadan fotoğrafları yakından inceledi.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme