Ziyagökalp'te kentsel dönüşüm başladı

Yollar yapıldı, temeller atıldı ve Kocasinan Bölgesinde Kentsel Dönüşün başladı. Ziyagökalp Mahallesi kentsel dönüşüm konutlarının temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yapıldı.

 Törende bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu vurgulayarak, “Kocasinan, kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında yeşil alanları, oyun parkları ve sosyal çevresi ile Kayseri’nin yeni yüzü olacak.” diye konuştu.

Temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve bölge sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüşüm için yıllardır mücadele ettiklerini anlattı. Bakan Özhaseki, “20 yıl önce o dönemde Büyükşehir Belediyesi Şükrü Karatepe, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve ben Melikgazi Belediye başkanıyken gecekonduları önlemek için çalıştık. O dönemde gecekondu önleme bölgeleri, ıslah projeleri ve aynı zamanda da yeni alanlar açacağımıza dair söz vermiştik. Çünkü bu şehrin yarısı kaçak yapıydı. 50’den fazla mahallemiz kaçak yapıdan oluşuyordu. Gece yarısı insanlar başını sokacak bir yer bulmak için briketlerle kapatıp içinde oturuyorlardı. Sonra bunların alt yapısı yoktu. Dere gibi alt taraftan kirli sular akardı. O günleri hiç unutmadık. O günlerde geri dönüşüm yasaları yapılmazken bir gayretle yeni binalar yapmaya ve gecekonduları dönüştürmeye başladık. Alt yapısını yaparak insanların düzgün evlerde oturmasını sağladık. Kayserimizde geride kalan bu gibi yerlerin biran önce bitirilmesi lazım. Şehircilik açısından Ülkemizde birçok ile örnek olarak gösterdiğimiz Kayseri’de artık bu yapıların son dönemde bitmesi lazım.” diye konuştu.

Türkiye’de toplam konut sayısının 20 milyon civarında olduğunu belirten Vali Süleyman Kamçı, “ Konutların yüzde 25’i riskli yapı olarak tahmin edilmektedir. Muhtemel bir afette deprem sel heyelan gibi içerisinde yaşayanların can güvenliği olmadığı bu riskli yapıları önümüzdeki 10 yıl içerisinde yenilemek zorundayız. Vatandaşlarımızın modern ve güvenilir şehirler de huzur içerisinde yaşadığı kentsel dönüşüm projeleriyle ilimize kazandırılması da oldukça önemlidir. Bu kapsamda Ziyagökalp’te kentsel dönüşüm projesinde emeği geçen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a ve değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm projesi şimdiden hayırlı uğurlu olsun, “ifadelerini kullandı

(Kurumsal Haber)

Bakmadan Geçme