Zirvede sessiz çığlık

Kayserili dağcılar, son günlerde artan kadına şiddet ve cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek amacıyla tırmanış yaptı. Arlberg Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği tırmanışta 29 dağcı Erciyes Dağı eteklerindeki Koç Dağı zirvesine çıktı. Dağcı Nuray Karakaya, dağın zirvesinde ağzını bantla kapatarak 'sesini çıkart' yazılı pankart açtı.

 Arlberg Gençlik Spor kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu yıl 2.sini düzenlediği Koç Dağı Tırmanışına 29 dağcıyla tırmanış yaparak kadına karşı şiddet ve cinsel istismar olaylarına dikkat çekti. Yoğun kar ve tipi olmasına rağmen gerçekleşen etkinlikte dağcılar beraberinde götürdükleri, bu güne kadar kadınlarla ilgili şiddet ve cinsel istismar içerikli yayınlanan karikatürlerden bazılarını 2615 rakımlı Koç Dağının zirvesinde açarak, tepkilerini dile getirdiler.

“Sıra sana gelmeden sesini çıkart”

 Kar ve tipiye aldırmadan kadınlar için Koç Dağı’na tırmanan 29 sporcu başarılı bir tırmanışın ardından zirvede kadına yönelik son zamanlarda güncelliğini fazlasıyla koruyan şiddet ve cinsel istismar olaylarına dikkat çektiler. Toplumunda tepkiyle karşıladığı istenmeyen olayların son bulması isteyen dağcılar açtıkları pankartlarla sosyal mesaj verdiler. Kadın dağcılar ellerinde karanfil ve pankartla yapılan olayların son bulmasını istediler. Dağcı Nuray Karakaya, ağzını ‘X’ işareti şeklinde siyah bir bant ile banlayarak elinde karanfil ve “Korkma sıra sana gelmeden sesini çıkart” “3 kadından 1 i şiddet görüyor, suçlu kim?” yazılı pankart açtı.

 Zirvede halay çekerek etkinliği tamamlayan dağcılar Arlberg Spor kulübü tarafından ‘tırmanış madalyası’ takıldıktan sonra kayıpsız olarak dönüş yaptı.

Bakmadan Geçme