Ziraat Oda Başkanlarından Şeker Kurumu Ziyareti
Kayseri Şeker'in 2015-2016 Kampanya dönemine ilişkin bin 400 ton şeker kotasının düşürülmesi ile ilgili olarak başlattığı hak arayışına Ziraat odalarından tam destek geldi.Kayseri'den Kocasinan, Develi, Tomarza, Felahiye, Pınarbaşı,...
Kayseri Şeker’in 2015-2016 Kampanya dönemine ilişkin bin 400 ton şeker kotasının düşürülmesi ile ilgili olarak başlattığı hak arayışına Ziraat odalarından tam destek geldi.
Kayseri’den Kocasinan, Develi, Tomarza, Felahiye, Pınarbaşı, Yahyalı, İncesu, Bünyan, Sarız İlçeleri, Sivas’tan Gemerek, Şarkışla, Altınyayla İlçeleri, Yozgat’tan Boğazlıyan ve Yenifakılı İlçeleri, Nevşehir’den Avanos ve Hacıbektaş İlçelerinin Ziraat oda başkanları olmak üzere 16 Ziraat Oda Başkanı Şeker Kurumu başkanı ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.
Ankara yolculuğu öncesinde Ziraat oda başkanları yaptıkları açıklamalarda Kayseri Şeker’in kotasının düşürülmemesi için gereken hukuki mücadelenin de verileceğini belirtti.
Felahiye Ziraat Odası Başkanı Adem Acer, "Çiftcinin hakkını savunmak için Kayseri Şekerle el ele verdik Ankara’ya gidiyoruz" derken, Sarız Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erkek, "Kayseri Şekerin çiftçilerinin hakkını savunmak için Ankara’ya gidiyoruz. Ziraat Odası Başkanları olarak sivil toplum örgütü olarak her zaman çiftçinin hakkını savunmaya hazırız. Her zaman da arkalarındayız" diye konuştu.
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ise, "16 Ziraat odası başkanıyla Şeker Kurumundan randevu aldık 13:30 da görüşmeye gidiyoruz. Amacımız 1400 ton değil. Esas 7-8 önce 75 bin ton kotamızın peşine düştük hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kayseri’de çevre illerde sulama problemi var. Bununla alakalı projelerimiz bitmek üzere . devletimizden Allah razı olsun bize bu kapalı sistem sulama hizmetini verdi. Biz bu suyu boşa akıtacak değiliz. Biz burada pancar buğday mısır üreteceğiz. Şu anda Kayseri’de 600 bin dönüm arazi sulu tarıma açılıyor. Bahçecik boğazından Dadağ tünelinden Felahiye’de küçük bir barajdan 10 bin dönüm arazi sulu tarıma açıldı. Bunları iyi değerlendireceğiz bunlarda pancar önceliğimiz. Çocuklarımızın evlenmesi okuması traktörlerimizin alınması, bütün evimizin geçimi pancardan, Bundan dolayı kotamızı istiyoruz 75 bin kotamız için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Yozgat Yeni Fakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu da, "Çiftçimizin sahipsiz olmadığını, haklarının savunacak sivil toplum kuruluşları olduğunu göstermek için , alınmış hakların tekrar iade edilmesi için çaba sarf etmeye gidiyoruz" diye konuştu.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de Kayseri Şeker’in 2015-2016 Kampanya dönemine ilişkin kotasının düşürülmesi ile ilgili olarak "Gösterdikleri duyarlılık dan dolayı bütün ziraat odalarımızın başkanlarına teşekkür ederim .Göründüğü gibi bu gün fabrikamız kampanyasını bitirmiş durumda. Ekim ayının başında başlamıştık 82 gün bir fabrikamız 83 gün de bir fabrikamız çalıştı 40 gün daha çalışacak kapasitemiz var. Ürünün satılmasında hiçbir sıkıntımız yok. Sadece bölge çiftçisine bir katma değer katmak istiyoruz. Para kazandırmak istiyoruz amacımız budur" dedi.