Zihinsel tipoloji analizi ile uygun meslek seçimi

Dünyanın en doğru meslek seçim uygulaması olarak kabul edilen ve eğitim kalitesi açısından dünyanın en önde gelen ülkelerinin eğitim sistemlerinde uyguladığı Zihinsel Tipoloji Analizi, FMA Gelecek Yönetimi Akademisi ile tüm Türkiye'de doğru branş ve meslek seçimi ile hayata dokunuyor…

 Ülkemiz eğitim sisteminin en önemli problemlerinden biri olarak göze çarpan doğru meslek seçimi konusunda, bilinen en etkili yöntem olan Zihinsel Tipoloji Analizi, FMA Gelecek Yönetimi Akademisi ile bölgemizde de uygulanmaya başlandı. Bireylerin doğuştan gelen zihin yapılarını deşifre ederek kişilik özelliklerine en uygun meslek seçiminin yapılmasını sağlayan Zihinsel Tipoloji Analizi ile öğrenciler, gelecekleri için en kritik kararlardan birisi olan meslek seçimi konusunda doğru tercihler yapıp geleceklerini doğru planlayabiliyorlar.

 

Dünya çapında beyin bilimlerine önem veren ülkelerin uyguladıkları bu ve benzeri yöntemler ile bireylerin merak alanı şifresini, karakter özelliği şifresini, motivasyon ve ödül özelliği şifresini ve öğrenme özelliği şifresini tespit etmek ve bu analiz ile bireyi hem başarılı hem de mutlu olacağı alana yönlendirmek mümkün oluyor.

 

Türkiye’nin ilk ve tek Zihinsel Tipoloji Uzmanı Ethem Kocabaş’la çalışan FMA Akademi Yönetici Ortağı Mehmet Ergin,  ülkemizde cevapsız kalan şu sorulara dikkat çekiyor;

}  Beynimin işlevsel özellikleri nelerdir? Beynimi ne kadar biliyorum?

}  Beyin potansiyelimin sınırları nedir ve bunu nasıl üst düzeyde gerçekleştirebilirim?

}  Sahip olduğum beyin potansiyelimin kodları nelerdir? İlgi ve yetenek şifremin açılımı nedir?

}  Karakter özelliği şifremin beyin kodlarımla nasıl bir ilişkisi var?

}  Nasıl daha yaratıcı olabilirim?

}  Beynimi hangi yöntemlerle destekleyerek hayatımı daha mutlu ve başarılı bir şekilde devam ettirebilirim?

}  Beyin kodlarımı ve genetik şifrelerimi dikkate aldığımda hangi mesleki alanlarda kariyerimi planlamalıyım?

 

Bu sorulara dikkat çeken Ergin’in, ardından sorduğu soru ise oldukça çarpıcı: “Kendini, beynini ve dolayısıyla da potansiyelini bilmeyen, zihin şifresini çözememiş bir insan, mutlu, rekabet üstünlüğüne sahip ve üst düzeyde başarılı olacak şekilde kariyerini nasıl planlayabilir?”

Zihinsel Tipoloji Analizi ile doğru branş ve meslek seçiminin önemine işaret eden FMA Gelecek Yönetimi Akademisi Yönetici Ortağı Mehmet Ergin, “Ülkemizin en öncelikli ve kritik sorunlarından biri, meslek seçimi. Eğitim sistemimiz, ülkemiz gençlerinin maalesef kişilik özelliklerine hiç uygun olmayan meslek dallarına yönelmelerine sebep oluyor. Araştırmalar, ülkemizde bireylerin, gerek ebeveynlerin yanlış yönlendirmesi gerekse bireylerin kendilerini yeterince tanımamaları sonucu %95’inin beyin özellikleri ve merak alanlarına uygun meslek seçimi yapamadıklarını gösteriyor. Benzersiz beyin özelliklerine ve merak alanlarına uygun olarak bilgilendirilip yönlendirilmeyen gençler ileride işlerinde mutsuz ve yeterince başarılı olmayan bireyler olarak hayatlarına devam ediyorlar. Bu açıdan, Zihinsel Tipoloji Analizi kritik önem taşıyor. Zihinsel Tipoloji Analizi ışığında meslek seçimini gerçekleştiren öğrenciler, kariyer ve sosyal hayatlarında hem başarılı hem de mutlu olabilecekleri en doğru alana yönelmiş oluyorlar.” dedi.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme