Zamantı iki kardeşi yuttu

Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Akmezar köyünde, balık tutmak için Zamantı Irmağına giden ve iki gündür kayıp olan Aslan kardeşlerin cansız bedenine ulaşıldı. Kardeşlerin ırmakta takılan oltalarını kurtarmak isterken boğuldukları sanılıyor.

Tomarza ilçesinde Akmezar Köy Şenliğine Katılan Ahmet (25) ve Kemal Aslan (27) kardeşler şenlik meydanından ayrılarak Zamantı Irmağı kıyısına balık tutmaya gitti. İki kardeşin uzun bir süre sonra şenlik alanına gelmediğini fark eden yakınları aramaya çıktı. Irmak kenarında Aslan kardeşleri bulamayan köy halkı durumu Jandarma karakoluna bildirdi. İki kardeşin ırmakta boğulduğu şüphesiyle Jandarma bölgeye AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve Turkuaz Sualtı Arama Kurtarma ekiplerini sevk etti. Bölgede 24 saat arama yapan ekipler dün öğle saatlerinde kardeşlerin cansız bedenine ulaştı.

Irmağın değişik bölgelerinde arama yapan üç ekipten Turkuaz Arama Kurtarma, çalışmalar sonucu Ahmet Aslan'ın cesedine ırmağa düştüğü tahmin edilen yerden 500 metre uzaklıkta bedenine olta dolanmış halde, ağabeyi Kemal Aslan'ın cesedi de 700 metre ileride buldu.

Kardeşini kurtarmak istedi

Yetkililer iki kardeşin cesedinin bulunma şekline göre olayın Ahmet Aslan'nın oltaya dolanarak düştüğü, ağabeyin de kardeşini kurtarmak için ırmağa atladığı sırada boğulduğu iddiaları üzerinde duruyor. 

İki kardeşin cansız bedeni ırmaktan çıkarılırken aileleri ve yakınları sinir krizi geçirdi. Bekar olan Aslan kardeşlerin cesetleri savcının incelemesinin ardından Tomarza Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
İHA

Yorumlar 1
RIFAT 16 Ağustos 2016 22:56

KARDEŞLERİM MEKANINI CENNET NAİL OLSUN AMEDİM BANA 1 GÜN ÖNCESİNDEN BALIĞA GİTME DEMİŞTİN ! AMA SEN BİZLERDEN AYRILDIN MEKANINIZI CENNET OLSUN MELEKLER KARŞILASIN SİZLELERİ AMİN ECMAİN

Bakmadan Geçme