Yurt anlayışında yeni bir soluk: Furkan Doğan

31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisinde katil Siyonistlerin saldırısı sonucu 5 kurşunla şehit edilen Furkan Doğan'ın adını taşıyan öğrenci yurdu bu yıl hizmete girdi.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından yaptırılan ve Mavi Marmara gemisinde Siyonist İsrail askerlerince düzenlenen saldırıyla şehit edilen Furkan Doğan'ın isminin verildiği ‘’Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu’’ üniversite gençliğinin gözdesi oldu. Başbakan dâhil birçok siyasi, edebi ve ilmi kişiliği misafir eden yurt herkes tarafından övgüler alırken, öğrencilere sunduğu olanaklar ile de üniversite gençliğinin en çok tercih ettiği yurt oldu.

Furkan Doğan Öğrenci Yurdu 9 katlı ilk giriş yemekhane 1.kat Kayseri İlim Yayama Cemiyeti’nin Başkanlığı ve konferans odası ve derslikler bulunmakta. 2.3.4.5.6.7.8 katlar ise öğrencilerin kaldığı odalar bulunmakta. Öğrencilerin kaldığı odlar standart 4 kişilik ve her katta dinlenme odası tuvalet banyo ve ders çalışabilmeleri için etüt odaları bulunmakta. 9.katta ise büyük mescit bulunmakta. Yurdun yan tarafına gençlik merkezi yapılmakta bittiği zaman yüzme havuzu, spor salonu, konferans salonları ve kafeler bulunacaktır. 2.katta öğrencilerin oturup cay kahve içebileceği teras yer alıyor.

Sunduğu olanaklar ile yurt anlayışına farklı bir boyut kazandıran Şehit Furkan Doğan Yurdu’nun misafir ettiği öğrencilere; Şehit Furkan doğan yurdunu seçmenizin sebebi nedir? Şehit Furkan doğan yurdu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yurdun sunduğu imkânlar hakkında ne düşünüyorsun? Sorularını yönelterek yurdu birde onlardan dinledik.

Abdurrahman Kılıç: Yurdumuz yeni yapıldığı için eğitim yılı başlangıcında biraz eksikler vardı. Fakat daha sonra bu eksikler çok çabuk kapatıldı. Yurdun yeni olması sonucu oldukça konforlu ve elverişli yapıda olması bence en önemli özelliğidir. Yurdun en cezbedici noktalarından biriside ulaşım kolaylığına sahip bir konumdadır.

Yurtta ne gibi etkinlikler yapılıyor?

Yurdumuz sosyal aktivite ve öğrencilerin gelişimi açısından bazı kulüp faaliyetlerini desteklemektedir. Örneğin; herkesin sohbet halkaları ve başında hocalar bulunmakta ve bu halklarda eksik kaldığımız yönlerimizi geliştirmeye yardımcı olmakta.

Şehit Furkan doğan yurdunu seçmenizin sebebi nedir?

Muhammed Safa Asaroğlu: Bu yurdu seçmemin sebebi İlim Yayma Cemiyeti’ni iyi tanımamdır. Ayrıca misyonunu ve vizyonunu benimsememdir. Yurdumuzda her türlü ilgiye hitap edecek kulüpler bulunmaktadır. Ayrıca yeni ilgi alanlarında öğrencilerin isteği ve yurdumuzun teşviki ile yeni kulüpler ve etkinlikler oluşturuyorlar. Mesela ben gazetecilik okuyorum yurtta basın kulübü var ve ben burada faaliyetlere katılarak yeni tecrübeler edinerek bu konuda yeni bilgiler edinebiliyorum. Her hafta sonu İngilizce, Arapça ve Kuran-ı Kerim dersleri oluyor. Çeşitli alanlarda okuma grupları oluşturuluyor. Ayrıca alanında uzman kişileri yurdumuza getirmeleri bizleri o alanlarda bilgi sahibi olmamızı sağlıyor.

Şehit Furkan Doğan Yurdu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 Ahmet Hamdi Oflaz: Yurt manevi ve somut özellikler olarak ön sırada çünkü hem öğrencilerin çalışıp hem de sosyalleşebileceği ortam bulunduruyor. Konumu itibariyle şehir merkezine ve üniversiteye yakın olması bizlerin ulaşımını kolaylaştırıyor. Haftalık ders halkalarımız sayesinde eksik kalan yönlerimiz zorlayarak değil sevdirerek öğrenmeyi ve örnek olmayı öğreniyoruz. Aynı zamanda yurdun sağladığı ücretsiz dersler sayesinde okul derslerine yardımcı oluyor.

Mehmet Özkara: Bu yurdu seçmemin sebebi İlim Yayma Cemiyeti’nde kalan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerinedir. Bunu gayet samimi bir şekilde söylüyorum. Çünkü ortam gerçekten huzurlu, arkadaşlarım, hocalarım ve belletmenlerim sıcak ve samimi davranıyorlar. Bundan dolayı buraya geldiğim için mutluyum. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum her türlü konuda zorlama kesinlikle yok. Tamamen teşvik etmeleri mutlu olduğum noktalardan birisi.

Peki, yurdun sunduğu imkânlar hakkında ne düşünüyorsun?

Öncelikle yurdun merkeze yakın ve ulaşımın kolay olması bizler için büyük bir avantaj. Yurdun yeni olması ve mimarinin öğrenci yaşamına uygun olması rahat bir ortam sunarak kendimizi yabancı gibi hissetmemizin önüne geçiyor. Ders çalışmak için elverişli ortamların olması ve her katta dinlenme ve ders çalışma salonlarının olması ve hafta sonu dersleri ile buna katkı verilmesi kişisel gelişim ve eğitim alanında da yalnız olmadığımızı hissettiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın temelini attığı yurt yaklaşık 3 yıl içeresinde tamamlandı. 7 milyon TL'ye mal olduğu belirtilen 300 öğrenci kapasiteli Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu’nun tamamen dolmuş olması da gösterilen tevazuunun bir kanıtı olsa gerek. Kayserili hayırseverlerinde desteği ile tamamlanan yurt bu güne kadar birçok siyasi, edebi ve ilmi kişiliği ağırladı.

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ

Önce Furkan Doğan’ın ailesini ziyaret eden Taner Yıldız, ziyaretin ardından, Temelini attığı Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi’nin Âşık Veysel Bulvarı'ndaki inşaatını gezdi. Şube başkanı Oğuz Memiş, Bakan Yıldız'a inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Bir dizi açılış yapmak üzere Kayseri’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu programında olmamasına rağmen Şehit Furkan Doğan yurdunu ziyaret ederek İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş’ten yurt hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, daha sonra öğrencilerle basına kapalı olarak bir süre görüştü ve yurt binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da,  Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu'nu ziyaret edenler arasında. Yine temel atma töreni için ilimize gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yurdu ziyaret etmiş Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan’dan yurt ve inşaatı devam eden gençlik merkezi hakkında bilgi almıştı. 

İHH VAKFI GENEL BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Hanımlar Komisyonunun düzenlediği "Adanmış Gençlik ve Şehit Furkan Doğan adlı program için Kayseri’ye gelen İHH Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile araştırmacı/yazar Ramazan Kayan Şehit Furkan Doğan Yurdu’nun konuk ettiği önemli isimler arasında. 

YEDİ GÜZEL ADAMDAN BİRİ NURİ PAKDİL'İN

Mustafa Yazgan, Nazif Gürdogan, Üstün İnanç, Recep Garip ve Türk edebiyatının yapı taşlarından biri olan Nuri Pakdil  ‘’Anılarda Necip Fazıl Kısakürek’’ adlı program vesilesi ile Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdunu Ziyaret etme fırsatı bulan önemli şahsiyetler arasında.

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI  HÜSEYİN AKAY

Şehit Furkan Doğan Yüksek Öğrenim Yurdunu da ziyaret eden Hüseyin Akay Furkan Doğan’ın babası Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr Ahmet Doğan’ın  da Şehit oğlunun ismini taşıyan  Öğrenci yurdunda Yüksek tahsilini yapmakta olan gençlere olan ilgisinden ve yurt hizmetlerine verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

Bakmadan Geçme