Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar

İlçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Hatice Kurt: 'Bunu bana Irak'ta bir amca söylemişti: Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar. Artık gittiğiniz yerde söyleyin biz sizi bekliyoruz demişti. O yiğidin ayağa kalkması gerekiyor. Ama o yiğide el uzatacak bir anne, bir eş lazım. O vazifeyi eğer siz de teveccüh buyurursanız üstlenmek istiyorum' dedi.

Yetim çalışmalarını dünya geneline yaydı

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Hatice Kurt, AK Parti Pınarbaşı, Sarız, Bünyan, Saıoğlan, Akkışla, Özvatan, Felahiye ve İncesu teşkilatlarını ziyaret etti. Katıldığı programlarda kendisi hakkında bilgiler aktaran Kurt, Bünyan’da teşkilat üyelerine hitap etti. Kurt, yaptığı sunumda kendisini kısaca tanıttıktan sonra: “Kayseri’de çeşitli vakıf ve derneklerde farklı görevler üstlendim. Radyo programları yaptım. Daha sonra 2006 yılına geldiğimiz zaman Kayseri’de İHH İnsani Yardım Derneği kurulmaya başlamıştı. O dönemde İHH’nın en önemli çalışması olan yetim faaliyetlerini yürütme görevini bana verdiler. Hiç çekinmeden kabul ettim. Çünkü beni yakından tanıyan insanlar yetime olan duygularımızı çok iyi biliyorlardı. 2006 yılından beri de yetim çalışmalarını Kayseri’de, Türkiye’de ve Dünya genelinde yürütmeye devam etim” dedi.

Bilge Köyü katliamında yetim kalanlar için projeler yaptı

2010 yılından beri İHH’da aynı zamanda kadın kolları başkanı olarak vazifeye devam ettiğini kaydeden Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vazife dönemimde bir vesileyle babasını kaybetmiş yetim çocuklar ve eşini kaybetmiş dul kadınlara hem rehabilitasyon anlamında hem de manevi eğitim anlamında hem de maddi destek anlamında projeler yaptım. Bunun yanında Mardin Bilge Köyü’nde yaşanan olayı hepimiz mutlaka hatırlıyoruzdur. Orada yetim kalan çocuklar için bir çalışma yaptım.  Van depreminden sonra orada yetim ve dul kalanlar için projeler yaptım.

‘Sorumluluk alanlarımız sadece Türkiye değil’

Konuşmasında kökleri büyük bir millet olduğumuza vurgu yapan Kurt: “Sorumluluklarımız sadece Türkiye değil. Ümmet ruhu ile yaşamamız gerekiyor. Dünyadaki mazlum ve mağdur coğrafyalarda yetim çocuklar ve dul kadınlar için projeler yaptım. Bunların bazıları Irak’ta Burkina Faso’da, Afrika’da, Ruanda’da, Pakistan’da Gazze’de, daha çok kalkındırma projeleri yaptım. Yetim çocukların anneleri eşlerini kaybettikten sonra sadece çocuklarını nasıl yetiştirebilirimin ve ona babasının eksikliğini nasıl kavratabilirimin kaygısına düşüyorlar. O yüzden o vakıf bu dernekten yardım ricasında bulunuyorlar. Yardım isteyen değil, kendi başına ayakta durabilen çocuklarına da güzel örneklik teşkil edebilen insanlar olması gerekiyor ki o yetim de kendi ayakları üzerinde durabilen meslek sahibi insanlar olsun. Bu konu ile ilgili de farklı çalışmalar yaptım” şeklinde konuştu.

“Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar”

Kurt, 3 çocuk annesi olduğunu belirterek “Ben sizden birisiyim. Sizin gibi anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken onların gelecekleriyle ilgili ağırlıklı olarak maneviyatlarıyla ilgili endişeleri ben de yaşıyorum.

Türkiye olarak AK Parti hükümetleriyle beraber maddi bir kalkınma içerisine girdik ama bu aynı zamanda manevi kalkınmayı yanında getirmedi. Bu yüzden özellikle Kayseri’de boşanma oranlarının Türkiye’de 3. Sırada olması gerçekten büyük bir risk. Eskisi gibi sadece kendisini düşünmeyen başkalarının sıkıntılarını paylaşan diğergam insan, büyük aile ve büyük millet olma yolunda işler yapmak istiyorum.

Her zaman söylediğim bir söz var. Bunu bana Irak’ta bir amca söylemişti: Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar. Artık gittiğiniz yerde söyleyin biz sizi bekliyoruz demişti. O yiğidin ayağa kalkması gerekiyor. Ama o yiğide el uzatacak bir anne, bir eş lazım. O vazifeyi eğer siz de teveccüh buyurursanız üstlenmek istiyorum. Dualarınız ve desteklerinizi bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme