YIDOG DESTEK BEKLİYOR

Kayseri'de kurulan Yılanlı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Dostluk Grubu(YIDOG) lideri Mehmet Ceyhan dağcılık sporunu, tüm Kayseri'ye yaymak için belediyelerden destek beklediklerini söyledi.

Kayseri’de kurulan Yılanlı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Dostluk Grubu(YIDOG)  lideri Mehmet Ceyhan dağcılık sporunu, tüm Kayseri’ye yaymak için belediyelerden destek beklediklerini söyledi.

Kayseri’nin Yılanlı dağını kendilerine merkez edindiklerini ve isimlerini bu dağdan aldıklarını söyleyen Ceyhan: “Yılanlı dağı bizim merkezimiz, eğitim noktamız. Her hafta rahatlıkla ulaşabileceğimiz ve Kayseri’de saklı kalmış cennet gibi bir yer. Sık sık hafta sonları buraya geliyoruz. Arkadaşlarımızla burada toplanıyoruz.  Hep birlikte burada yemek yapıp yiyoruz, stres atıyoruz” şeklinde konuştu.

Grup olarak dağcılık faaliyetlerine 2002 yılında başladıklarını belirten Ceyhan: “  Yılanlı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Dostluk Grubunda memur, idareci bürokrat esnaf gibi her kesimden 7’den 70’e insan var. Grubumuzda amatör dağcılarda var fakat bizler profesyonel olarak yapıyoruz. Profesyonel arkadaşlarımızla gönüllü arama kurtarma faaliyetleri yapıyoruz. AFAD’ın gönüllü arama kurtarıcılarındanız. Genellikle grubumuzdaki insanlar çalışanlardan meydana geldiği için hafta sonları geliyoruz. Dağcılık sporu, insan sağlığı içinde çok önemlidir. Özellikle yaşı ilerlemiş insanlar için Yılanlı dağında yapılacak yürüyüş çok iyi olacaktır. Hem ilerleyen yaştakilerin rahatlıkla yapabileceği bir spordur. Özellikle memur arkadaşlar gibi sadece hafta sonu müsait olan insanların hafta sonunu iyi bir yürüyüş yapmak için Yılanlı dağı çok müsait” ifadelerini kullandı.

Yılanlı dağında daha fazla insanla buluşmak istediklerini ve dağcılık sporunu daha fazla insana ulaştırmak istediklerini vurgulayan Ceyhan: “Biz grup olarak sadece dağ tırmanışı yapmıyoruz. Bu dağın daha güzel bir hale gelmesi için ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz.  Doğada ki kuşlara ve diğer hayvanlara karlı havalarda yem bırakıyoruz. Dağın temizliğine çok önem veriyoruz.  Doğal yaşamın korunması için çeşitli faaliyetler yapıyoruz.  Bu bölgede bir zamanlar avcılar vardı onlarla mücadele ettik halende ediyoruz. Grubumuzu daha da büyüterek daha çok faydalı işler yapmak istiyoruz. Belediyelerin bu tür faaliyetlere ve gruplara destek vermelerini istiyoruz. Bu sayede bu spor faaliyetini daha fazla halka yayabiliriz ”dedi.

Bakmadan Geçme