Yetim Dayanışma Günleri'nde çocuklar bayram yaptı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) dünyada ve Türkiye'de kaza, hastalık, yoksulluk, savaş vb. nedenlerle yetim kalmış çocuklarla, hayır sahipleri arasında köprü kuruyor. Her yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında yetim çocukları mutlu etmek, daha çok sponsora ulaşmak, destek verenleri yetimlerle buluşturmak ve verilen hizmetleri yerinde göstermek için Yetim Dayanışma Günleri programları düzenliyor.

Yetim Dayanışma Günleri için, İnsani Yardım Vakfı(İHH) farklı illerden kişilerle grup oluşturularak ziyarete götürülüyor. Kayseri’de de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Mustafa Küçüktepe ve proje il koordinatörü Mustafa Balaban Yetim Dayanışma Günleri için, 24-30 Nisan tarihleri arasında Pakistan’daki programlara davetli olarak katıldı. Nisan ayında başlayan programlara farklı kurum ve mesleklerden kişiler katıldı. 17 kişiden oluşan son grupta özgün müzik sanatçısı Umut Mürare ve eşi de bulundu.
Yetim Dayanışma Günleri Pakistan programı çerçevesinde Rara Yetimhanesi (Azad Keşmir), Sargodha Yetimhanesi, MSAL Yetimhanesi/(Rawalpindi),Bursa Emir Sultan (Haripur) Yetimhanesi; Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçiliği, Faysal Cami ziyaretlerinde bulunuldu. Adak kurban kesimi, cami açılışı ve ağaç dikimi de program dahilinde gerçekleştirildi. Program İHH’nın Pakistan çalışmalarında partner kuruluş Hubeyb Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Pakistan Yetim Dayanışma Günleri için değerlendirmede bulunan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Kayseri İHH proje sorumlusu Musa Yılmaz: “ Kayserimiz Türkiye geneli yetim desteklemede ilk sıralarda. Bu başarıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Birsen Kayseri Şubesi ve İl Müftülüğü’nün destekleriyle gerçekleşti. Biz bu desteklerin yerinde görülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden projeyle iki kişinin katılımını sağladık. Arkadaşların izlenimleri ve paylaşımları gösteriyor ki; bu projeler hayati önem taşıyor. Yetim çocukların hayata umutla, aktif ve üretici olarak katılmaları bu destek projeleri ile oluyor. Amacımız yetim çocuklara desteği sürekli kılmak ve ulaşılamayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak. Bu çalışmalar aynı zamanda ülkemizin imajına katkıda bulunuyor, ülkelerarası dostluk köprüleri oluşturuyor.” dedi.
Tokluman’ın açıklaması
Kayseri İHH Başkanı Ali Tokluman ise: “Dünyada 400 milyon yetim var. Bu rakam çok büyük ve ürkütücü. Amacımız dünyaya barışın hakim olması, savaşların durmasıdır. Ancak biz dernek olarak kendi ölçeğimizde Türkiye’de ve dünyada farklı sebeplerle yetim kalan çocukları sahiplenmek istiyoruz. Ailelerine ve ülkelerine yük olmak yerine, yüklerini almalarını istiyoruz. Bu inancımızın, insanlığımızın gereği.” açıklamasında bulundu.
Haber: Ufuk Çamdal
 

Bakmadan Geçme