Yeşilhisar'ın yaraları sarılıyor

Yeşilhisar ilçesinde geçtiğimiz gün 45 dakika süren yağışın ardından oluşan ve bir çoban ile onlarca koyunun ölümüne yol açan selin ardından merkez ve komşu belediyelerden ilçeye yardım gecikmedi.

 Geçtiğimiz gün Yeşilhisar ilçesinde 45 dakika süren yağışla birlikte ortaya çıkan sel hayatı felç etti. Şiddetli yağmurla birlikte cadde üzerinde park halinde duran araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Yol üzerine döşenen parke taşları da sularla birlikte yerinden çıkarak sele kapıldı. Maddi hasarın oluştuğu ilçe kırsalında etkisini artıran sel suları koyunlarını otlatan çoban 23 yaşındaki Bayram Soyak’ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Talihsiz çobanın çok sayıda koyunu da sel sularında telef oldu.

Çoban toprağa verildi

Meydana gelen sel felaketinde hayvanlarını kurtarmak için sel sularına kapılarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki çoban Bayram Soyak, Cuma namazını müteakip Yeşilhisar Cami Kebir’de kılınan cenaze namazının ardından İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, Soyak'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Soyak'ın evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Motorunu kurtarmak isterken sele kapıldı

Yeşilhisar’da meydana gelen sel felaketinde, sürüklenen motosikletini kurtarmak isteyen bir kişinin sel sularına kapıldığı an da cep telefonu ile görüntülendi. Motosikletinin sürüklendiğini gören vatandaş, motosikletini kurtarmaya çalıştı. Dengesini kaybederek suya kapılan motosikletin sahibi yaklaşık 30 metre kadar sürüklendikten sonra kendi çabasıyla kurtuldu.

Komşu ilçelerden yardım geldi

Yeşilhisar'da yaşanan sel felaketinin ardından İlçedeki çalışmalar, çevre belediyelerden gelen takviye ekiplerin de yardımı ile sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerden yardım gecikmedi. Develi Belediyesi araç filosunu Yeşilhisar'a yardım için seferber etti. 

Yeşilhisar'da etkili olan yağışların sele dönüşmesi ve ilçeyi vurmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KASKİ Genel Müdürlüğü ile Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ve İtfaiye Daire Başkanlıklarına bağlı ekipler ilçeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi 48 araçla müdahalede bulunarak çalışmalara başladı ve selin verdiği hasarı gidermek için kesintisiz olarak çalışmalarını sürdürdü.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, bir hemşehrilerini selde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek tüm Yeşilhisarlılara baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Yeşilhisar’daki Bayırçay’ın ıslah edilmiş olması nedeniyle taşmamasının daha büyük bir felaketi önlediğini dile getiren Akdeniz, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yardımlarını esirgemeyen çevre belediyelere teşekkür etti.

Yaralar sarılıyor

Sağanak yağışın durması ile beraber Yeşilhisar Belediyesi ekipleri de ilçede temizleme çalışmaları başlattı. İş makineleri ile ana arterleri ve sokakları temizleyen ekiplere vatandaşlar da yardım etti. Çok sayıda aracın hasar gördüğü, evler ve dükkânların sel suları ile dolduğu ilçede vatandaşlar, çalışmaları birlikte yürütüyor.

Festival iptal

İlçede yaşanan sel felaketinin ardından bugün yapılması planlanan Kayısı Festivali ileri bir tarihe ertelendi.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme