YENİLECEKSİNİZ!

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu, Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti. Protesto gösterisinde 'Yenileceksiniz ve Cehennemin dibine sürükleneceksiniz' diye sloganlar atıldı.


Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP) üyeleri Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvanı Müslimin’in yönetim kadrosu ve Dünya İslam Alimleri Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi hakkında Zalim Sisi ve avenesi tarafından verilen idam kararını protesto etti.

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP) üyeleri Mısır’ın darbe ile alıkonulan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak protesto gösterisi ve basın açıklamasında bulundu. Gösteriye AK Parti Milletvekilli adaylarından Ahmet Doğan, Aydın Kalkan, Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, Kayseri’de faaliyet gösteren birçok sivil toplum temsilcisi ve üyesi katıldı.

“İdam kararları, yok hükmündedir”

Grup, Kurşunlu Camii’nde ikindi namazlarını kıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada Ellerinde Mursi'nin posterleri olan grup üyeleri sık sık slogan attı. Eylemde Iraklı bir çocuk Kur'an okudu, Mısırlı bir genç de Mısır direnişi ile özdeşleşen ‘Sen Özgürsün Kardeşim’ ilahisini okudu. Muhammed Mursi posterlerinin ve çeşitli sloganların yazılı olduğu dövizlerin taşındığı eylmede grup adına KAYKİP Sözcüsü Celalettin Sipahioğlu basın açıklamasında bulundu. Sipahioğlu yaptığı basın açıklamasında: “Mısır'ın meşru iktidarının temsilcileri olan Başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere, Dünya İslam âlimleri birliği başkanı Yusuf el Kardavi, ihvanı Müslim'inin yönetim kadrosunu oluşturan Muhammed Bedii, Muhammed Biltaci ve dava arkadaşlarına Darbeci Zalim SİSİ ve avenesi tarafından İdam Karar, verilmiştir. Bu kararın yok hükmünde olduğunu haykırıyor ve o zalimlere İbrahimlerin, Musaların ve Muhammed Mustafaların takipçilerinin yok olmadığın, haykırıyoruz.”

“Hakkı haykıranlara selam olsun”

Sipahioğlu, ‘Selam olsun zalimlere karşı hakkı haykıran Müslümanlara’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Selam olsun Hz. Hamza'ya, Musab b. Umeyr'e, Ömer Muhtara, Şeyh Ahmet Yasin'e, Seyyid Kutub'a, Abbas Musaviye, İskilipli Atıf Hocaya. Selam olsun Şeyh Saide, Ali Şeriatiye. Halici El İslambuliye. Esma Biltaci'ye. Selam olsun Metin Yüksele. Yasin Börü'ye, Furkan Doğan'a, Mavi Marmara şehitlerine. Doğu Türkistanlı yiğitlere, Arakan'lı mazlumlara. Selam olsun günümüzün dünya coğrafyasında zalimlere karşı mücadelesinde şehit düşenlere.

“Oyunlarınız artık Müslümanlara sökmüyor”

İkiyüzlü Batı’nın son günlerde Müslümanlardan gelen tepkiler üzerine yedikleri putlarının arkasından demokrasi ve insan haklar, nutukları attığını kaydeden Sipahioğlu: ”Ey dünya artık senin karşında örümceğin ağından daha zayıf zulüm düzenini kabullenmeyen müminler var. Ey dünya sermayesinin kuklası devletçiklerin oluşturduğu adı cafcaflı B.M. ve NATO gibi örgütlerin mensubu zavallılar, kralın çıplak olduğunu gördüğünüz ve bildiğiniz halde ne zaman dile getireceksiniz. Ey büyük şeytan ve onun avenesi.

Artık oyunlarınız Müslümanlara sökmüyor, kendinizce Müslümanları kandırmak için yeni oyunlar bulsanız dahi bunları Allah'ın izniyle yutmayacak bir İslam ümmeti geliyor. Ey İslam dünyasının çıbanı İsrail!” Müslümanların arasına yerleştirdiğin fitne tohumlarını artık çözmeye başladık, Müslümanların vahdeti için çabalayan müminlerin sayısı her geçen gün artıyor. Müminlerin şuur deryasında boğulma günlerin yakın, sende bunun farkmdasın onun için zulmünü artırıyorsun, Rabbimizin seni kendi zulüm okyanusunda boğacağı günler yakın” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada Emekli Müftü Mehmet Göktaş’ın duasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme