Yeni müftüden 'Güven' veren mesajları

Kayseri İl Müftülüğü tarafından ilk kez düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan yeni müftü Doç. Dr. Şahin Güven: 'Geleceğin Kayseri'sinin, geleceğin Kayserililerinin, geleceğin Kayserili gençlerinin ailelerinin daha huzurlu daha mutlu daha dindar daha mütedeyyin bir hayat yaşamalarını sağlamak, öncelikle bizim çalışmalarımıza bağlıdır. Bu sebeple sadece memuriyet görevini değil bir dava bilinci içerisinde derdi olan insanlar olarak çalışma yapma gayreti içerisinde olmamızı sizden bekliyorum' dedi.

Ali Maraşlıgil'in emekliye ayrılması ve Kayseri İl Müftülüğü'ne Doç. Dr. Şahin Güven'in atanması sonrasında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Kayseri İl Müftülüğü tarafından organize edilen devir-teslim töreni ilk olma özelliğini taşıyor.

Eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in Nisan ayında emekli olması ile Müftü Vekili olarak Galip Koçer görev yaptı. 4 ay sonra ise Kayseri İl Müftülüğü'ne Doç. Dr. Şahin Güven atandı. İl Müftülüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde din görevlileri ve müftülük personelinin katılımıyla devir-teslim töreni düzenlendi. Törene, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Kayseri Din Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya, emekli il müftüleri, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eski müftü Ali Maraşlıgil'in konuşmasından sonra yeni Müftü Doç.Dr. Şahin Güven bir konuşma gerçekleştirdi.

“Daha aşkla çalışacağız”

Konuşmasına 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak başlayan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven: “Her yeni başlangıç gibi ben bunu da yeni bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Bundan sonra yaptığınız her türlü görevinizde sizlere yardımcı olacağımı ve bundan sonra daha aşk ve şevkle din hizmetlerini yerine getireceğimi, bunun için çalışmamız gerektiğini ve müftülüğümüz olarak hizmetinizde olduğumu bildirmek istiyorum.

Halkımıza daha iyi bir din hizmeti vermenin hedefi içerisinde olmalıyız. Eğer meslektaşlarım arasında bu kuruma aidiyet duygusunda yıpranmalar varsa bir an önce bunları gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimize şimdiden söz veriyorum” dedi.

“Ehli ile istişare edeceğiz”

Güven 3 ilkeden bahsedeceğini belirterek, bu ilkelere göre karşılıklı diyaloglarını ve ilişkilerini kuracağını şimdiden taahhüt ettiğini kaydetti. Güven, birinci ilkesinin ehli ile istişare etmek olduğunu söyleyerek: “Eğer yapmak istediğimiz bir iş varsa ya da bir sorunumuz varsa öncelikle o sorunu çözebileceğimiz kişilerle istişare yapacağız.

Arada hiçbir aracı ve engel olmadan yapacağımız işlerde birbirimize ulaşacağız. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi muhafazakar bir kent olmasına rağmen Kayserimizde dini hizmetler konusunda ne kadar çaba gösterirsek gösterelim daha fazla ihtiyacı olduğunu ve gençliğimizin elden gitmekte olduğunu, annesi babası namaz kılan gençlerimizin kötü alışkanlıklar kazandığını görüyoruz. Bunlar bizim için bir sorumluluktur. Bu sorumlulukları yerine getirmek zorundayız.

“Haksız bir taleple kimse gelmemeli”

İkinci ilkesinin aracısız bir şekilde diyalog halinde olacağını belirten Güven, sözlerine şöyle devam etti: “Amir ve memur ilişkisine yerine aynı hedefe kilitlenmiş meslektaşız. Herhangi bir engel olmaksızın gerekirse hepinizin ayağına gideceğim. Sizin de benim makamıma gelip konuşmanızda hiçbir engel olmayacak. Ancak haksız bir taleple kimse gelmemeli.

“Daha dindar bir nesil bizim çalışmalarımıza bağlı”

Üçüncü ilkelerinin herkes inişini en iyi şekilde yapmak olduğunu vurgulayan Güven: “Herkes içerisinde bulunduğu ortamı üstlenmiş olduğu görevi en iyi şekilde yapacak. Bunu yaparken bir meslektaşımızın eksiklikler olabilir. Eksiklikleri ile yaşamamalı o eksikliklerini gidermesi için önce kendisi gayret göstermeli sonra bizden destek istemeli.

Geleceğin Kayseri’sinin, geleceğin Kayserililerinin, geleceğin Kayserili gençlerinin ailelerinin daha huzurlu daha mutlu daha dindar daha mütedeyyin bir hayat yaşamalarını sağlamak, öncelikle bizim çalışmalarımıza bağlıdır. Bu sebeple sadece memuriyet görevini değil bir dava bilinci içerisinde derdi olan insanlar olarak çalışma yapma gayreti içerisinde olmamızı sizden bekliyorum.   Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Güven’in konuşmasını ardından devir teslim töreni, gerçekleştirildi. Devir-teslim töreninin akabinde Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan dua etti. Duanın ardından tanışma programı düzenlendi.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme