YEDİ GÜZEL ADAM NİĞDE'YE GELİYOR...

TRT 1 Ekranlarının efsane dizilerinden Kahramanmaraş'lı şairlerin hayatını anlatan ''Yedi Güzel Adam'' dizisi senaristi Nevin Şahin, dizide Fuat müdür karakterini canlandıran oyuncu Rahmi Dilligil'in yer alacağı program 27 Nisan Perşembe günü Niğde Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Programa oyuncu ve müzisyen Bora Cengiz ile oyuncu Kemal Uçar telefon ile canlı olarak bağlanacak. Dizide yemenici karakterine can veren oyuncu Ahmet Bilgin, Çalık karakterini canlandıran Anıl Yıldız, Piyangocu karakterini canlandıran Doruk Uysal, oyuncu Emrah Doğan ve oyuncu Özlem Ünaldı programda yayınlanmak üzere gönderdikleri videoları sahnede yer alacak. Cahit Zarifoğlu'nun oğlu Ahmet Zarifoğlu da program için bir video gönderecek ve seyirciler şairi bir de öz oğlundan dinleyecek.
Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı birinci sınıf öğrencisi aynı zamanda bölüm başkanı Ömer Faruk Salman’ın organize ettiği, Birlik Vakfı Niğde Şubesi İl Başkanı Mahmut Selim Albayrak sponsorluğunda düzenlenen programın duyurulmasının ardından herkeste bir heyecan oluştu.
Kahramanmaraş'ın Yedi Güzel Adam'ın anlatan dizinin öyküsü, lise sıralarında yolları kesişen edebiyatçıların yaşamından yola çıkarak Maraş üzerinden Türkiye'de kaosun zirveye çıktığı bir dönemi konu alıyordu. Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay'ın hayatından kesitlerin yer aldığı dizi Kahramanmaraş'ta geçiyor. Şairlerin 1950'li yıllarda lise sıralarından başlayan dostluklarının 1970'li yıllara uzanan serüveni, adını Cahit Zarifoğlu'nun Yedi Güzel Adam adlı şiirinden alıyor.

27 Nisan Perşembe günü akşam saat 18:00'da Niğde Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan program için çalışmalar başladı. Seyircileri muhteşem bir gün bekliyor. Program'da hoş bir edebiyat ve sanat muhabbeti olacak. Dizi senaristlerinden Nevin Şahin ''Boyalarınızı hazırlayın gençler, sokaklara şiir yazacağız'' sloganı ile gençleri davet etti.
Ömer Faruk Salman program ile ilgili olarak ''Uzun bir süredir böyle bir program yapmayı düşünüyordum. Bir türlü kısmet olmamıştı. Kahramanmaraş'ta da gerçekleştirmeyi düşündük geçmiş zamanda fakat nasip olmadı. Neden Niğde'de sorusu geliyor, ben burada üniversite okuyorum. Sürekli burada olduğum için fırsatımız varken artık programı yapma vakti geldi. Bismillah diyelim başlayalım dedik. Keyifli bir program olacağını düşünüyorum. Nevin hanımın hayat tecrübeleri, mesleki deneyimleri dinlemeye değer o yüzden İletişim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin bu programı kaçırmamalarını tavsiye ederim'' dedi.  (Kurumsal haber)

Bakmadan Geçme