Öncelikle yazının başlığında yer alan sokak jargonu kelimesinden dolayı hepinizden özür dilerim.
16 Nisan referandumu epeyce konuşulmaya devam edecek, yaşananlar onu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bir taraftan batı bazı senaryolar yazıyor ki, onlar bu işleri iyi yaparlar ve defalarca yazdılar ve uygulayacak kitleyi de her zaman buldular. Sağ-sol çatışması, alevi-Sünni kavgası, paralel elemanlar vs. Gezi olaylarında kullandıkları şımarık çocukların üstlendiği rol de tutmamıştı bu ülkenin karıştırılması için yazılan senaryoda. Şimdi ise daha büyük bir kitle batı senaryosunda gönüllü rol alıyor. CHP, gençleri sokağa davet ederek büyük bir yanlışa daha imza atıyor. Hâlbuki sen yenilmeye alışıksın niye sorun ediyorsun? Önümüzdeki maçlara bakacağız, af edersiniz önümüzdeki seçimlere bakacağız de, kim bilir bekli de HDP ile beraber girersiniz seçimlere eş başkanlı olarak. Bir de seçim analizi ya da Erdoğan’a yol kılavuzluğu yapmaya çalışan küçük adamlar var meydanda. Bu küçük adama yazı yazmaya değmez biliyorum ama hakaret ettiği kitle önemli ve cevap verilmeli diye düşündüm.
Sen kimsin?
Amerikan kültürü ve edebiyatı okuduğunu ve oraya ne kadar bağlı olduğunu gördük. Yeni Şafak gazetesi ve Tvnet’in parlattığı, Star gazetesi ve 24 TV’nin popüler ettiği küçük bey boyundan büyük laflar ediyor. Sözüm ona referandum sonrası AK Parti’ye yol haritası çizerken, Reisi Cumhura yapması gerekenleri öğütlüyor. Neymiş, “Radikal İslamcı ve manyak mavi Marmaralılardan kurtulması gerekiyormuş.” Ha bir de Erdoğan bunları iyi yaparmış, FETÖ’ye yaptığı gibi.
Evet manyak bile sayılamayacak beyinsiz adam, sana yazıyorum. Senin gibi düşünenlere yazıyorum.
- Senin gibileri parlatıp yazdıran, konuşturanlar da en az senin kadar suçludur.
- Sen kimsin ki, bu dönemin yüz akı Mavi Marmara ekibine laf atacaksın? Sahi sen Mavi Marmara neden yola çıktı biliyor musun? Senin öve öve öküz ettiğin batı medeniyetinin insanca yaşamı ellerinden aldığı Filistinli kardeşlerimize insanlık götürmek için. Gerçi sen ne anlarsın insanlıktan? Bilir misin bilmem küçük beyinli, batıdan da “insan olanlar” vardı o gemide.
- Sen Mavi Marmara ekibine manyak tipli insanlar diyorsun ya, sen aynaya bir bak. Tabii yüzün varsa. Mavi Marmara bizim onurumuzdur bunu bilesin. Küçük beyinlerin anlayamayacağı kadar büyük bir çalışma ve eylemdir bu güzel yolculuk.
- Sana tavsiyem bundan sonra TV’lere falan çıkma, gazeteye de yazma nasıl olsa kimse izlemeyecek ve okumayacak. Ama istersen Ahmet Hakan’ın yanı müsaitse oraya geç. Senin bizim mahallede işin yok. Özür dileyerek git. Ama git olur mu?
- Sana yazacaklarım çok ama değmez. Son olarak o manyak lafını en güzel ambalajıyla sana iade ediyor, ömür boyu saklayacağını düşünüyorum.
Birkaç kelam da bizim mahallenin sakinlerine. Şımartmayın şu batı hayranı yazamaz, (hakkı) çizemez ve konuşamaz adamları. Sonra kendilerini bir şey sanıyorlar.
Yazmasın Star’da, konuşmasın 24’te. Bu küçük beyinli gibi epey adam daha var ama …
Yutkunuyor ve susuyorum.
Zamanı gelecek ve onlarda anlaşılacak.
Selam ve dua ile…