
Hissettiniz mi?
Filiz TURHAN
6 Şubat 2023 Hissettiniz mi?
6 Şubat yüreklerin yandığı hayatların değiştiği o tarihte Tevhid'in ruhlarımızı titrettiğini hissettiniz mi? Vatanımın her yerinden her meslekten her yaştan ordudan sivilden damlaya damlaya göl olup taşan imanı hissettiniz mi?
Yarım kalan hayatlara, zamansız vedalara yandık , yıkılan binaları, müteahhitleri, yardımları, kurumları, yapılanları, yapılabilecekleri, eksikleri, yanlışları, doğruları, birlik beraberliği birçok şeyi konuştuk işittiğimizi gördüğümüzü algıladığımızı konuştuk; Hz. Ebu Bekir zan ile ilgili bir sohbetinde : "Gözünüzle gördüğünüzün üçte birine inanın." der ve izah eder; "İçinde yoğurt kovaları olan bir çadır var, kovalardan biri devrilmiş kovanın başında ağzı yoğurt bulaşığı olmuş bir köpek var. Böyle bir durumda köpek yoğurt yemek isterken kovayı devirmiştir diyemezsiniz çünkü görmediniz." buyurmuş. Biz görmediklerimizi de konuştuk. Biz zan ile oyalanırken peki ya göremediklerimiz, gözümüzden kaçanlar? Eksiğimiz konuşmak değil.
Asrın felaketinde yarım kalan hayatları gördük. Deprem şehitlerimizi rahmet ile yâd ederken yarım kalan hayatların imarına bir tuğla koyabilmeyi konuşalım, gelin dağın diğer yüzüne de bakalım, orada gördüklerimizi göremediklerimizi görmemiz gerekenleri konuşalım. Tevhidi konuşalım, Tevhidin sırlarından birine vakıf olan her zorlukta her şeye rağmen birlik ve beraberliği ile Tevhid sancağını dirilten ulusumuzun inancını, başarısını konuşalım.
Son yıllarda güzel şeyler olmuyor; (eyvallah) salgın hastalıklar, doğal afetler, savaşlar ve tabi bunların artırdığı enflasyon... Bunlar manen yıkıcı ama mü'min bilir ki ye' is bizlere efendimiz tarafından men edilmiştir. İçimize sızıp bizden artık adam olmaz, bu gençlik nereye gidiyor, bizim zamanımızda böyle miydi vs vs. fitneleriyle bizi ye'is e düşürmeye çalışan, milletçe yaşadığımız acı sınavımızı da kullanarak bölücülük yapan koyun postlu kurt Siyonistler yine sahadalar.
Bilindiği üzere Siyonistler amaçlarına ulaşmak için tarih boyunca itikatımıza dinimize savaş açmış, emellerine hizmet edecek tohumları sinsice içimizde sitillendirme adına her yolu kullanmışlardır. Medya üzerinden algı operasyonlarıyla beynimize benliğimize girmeye çalıştıkları bu asırda başımıza gelen doğal afeti fırsata çevirip isa seni seviyor sloganı , kutsama ayinleri, İncil dağıtımları ile sahaya inerek bizim göremediklerimiz üzerinde yıkım çalışmalarına başladılar. Çünkü onlar hissettiler. Onlar tek yürek tek bilek tek can olduğumuzu görüp sevdamızı hissettiler, yüreğimizi yakan maraş depreminde bizden adam olunacağını, gençliğimizin nereye gideceğini gördüler elhamdülillah. Tevhid ruhumuzun diriliş depremini hissettiler.
Bitti dedikleri, bizleri de bittiğine inandırmaya çalıştıkları insanlığımız, Türklüğümüz, inancımız saman alevi değilmiş. Alev almaya yakıp kavurmaya hazır küllerimiz var, Hz. Nuh A. S. ın duası var elhamdülillah. İçimizde alev almaya hazır imanımızı ateşlemek için daha neyi bekleyelim? Milletçe gördük ve gösterdik üzerimize sindirmeye çalışılan ye'is tozlarını silkeme vakti gelmedi mi, unuttuklarımızı, ihmal ettiklerimizi, acziyetimizi kulluğumuzu hatırlama vakti An"ın kıymetini bilme vakti gelmedi mi sizce ?
Hz. Ebu Bekir bu dünyada insana verilen en büyük servetin iman ve sıhhat olduğunu söylemiş, an'ımızı iman ve sıhhat ile doldurmak, Tevhid ile diri kalmaktır duamız.... Gözümüzdeki perdenin, yüreğimizdeki ye'isin, içimizdeki hubbu dünyanın fayları kırıldı, hissetmediniz mi? Adalet ve güç sahibi Malikel Mülk'ün uyarısını hissettiniz mi? Ne mutlu görenlere,işitenlere, dersler çıkartanlar, tövbe edenlere. Ne mutlu Tevhid ruhunu diriltenlere.