Yaşlı yüreğiyle oğlunu arıyor

Kayseri'de yaşayan 80 yaşındaki Meral Çavuş, 10 yıl önce evden iş aramaya gidiyorum diyerek çıkan ve olay günü 38 yaşında olan oğlu Ahmet Çavuş'u yana yakıla arıyor. Oğlunun ölü veya sağ olduğunu öğrenmek için çalmadık kapı bırakmayan yaşlı anne görenlerin haber vermesini istiyor.

 Kayseri'de 2006 yılında “iş aramaya gidiyorum” diyerek yaşlı annesi ve bedensel engelli kardeşini geride bırakan Ahmet Çavuş’tan 10 yıldır haber alınamıyor.

Kayıplara karıştığında 38 yaşında olan Ahmet Çavuş'un annesi Meral Çavuş, oğlundan haber alabilmek için devletin bütün kurumları dâhil Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül’den bile yardım istemesine rağmen bir sonuca ulaşamadı.

 

Akrabalarından destek bulamadığını belirten çaresiz anne, bedensel engelli kızı 56 yaşındaki Ayşe Çavuş ile rahmetli eşinden kalan 900 TL Bağkur maaşıyla geçimini sürdürmeye çalışıyor. Durumuna acıyarak sosyal yardım yapmak isteyenleri “oğlumun ölüsünü ya da dirisini bulun. Tek isteğim bu” diyerek geri çeviren anne resmi makamlarda çalmadık kapı bırakmadı. Yıllar içinde aile fertlerini bir bir kaybeden anne Meral Çavuş, “Rahmetli eşim ile yaşarken üç çocuğum ile 5 kişilik bir aileydik. Eşim öldü, büyük oğlum öldü. Şimdi de Ahmet ortada yok, kızım ve ben kaldık aileden sadece. Oğlumun yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum” dedi.

Oğluna ve vatandaşlara seslenen yaşlı anne, "Oğlum yaşıyorsan ve bizi duyuyorsan eğer; yuvana geri dön. Ablan ve ben perişan olduk. Oğlumu gören ve nerde olduğunu bilenlerin de Allah rızası için bize bildirmesini istiyoruz. Kızım da kardeşini bulamadığı için rahatsızlanıyor. Çocuğumu kendim arayamıyorum. Burada bunalıma giriyoruz. Oğlumun ölü veya sağ olduğunu bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber ve Foto : Ahmet Bolat

 

Bakmadan Geçme