Yaşlı adam mücadeleyi kazandı ama…

SEVİNSE Mİ, ÜZÜLSE Mİ?

Geçtiğimiz aylarda gazetemiz sütunlarından “Yaşlı şairin emeklilik mücadelesi ” başlığı ile birkaç kez gündeme getirdiğimiz Mehmet Türkmen’in serzenişi ve çabaları nihayet sonuç buldu.  SGK’dan gelen cevabi yazıda Türkmen’in eksik olan sigorta primlerini askerliği esas hizmetten sayılarak tamamlamasının sağlanacağı belirtildi. Ancak yaşlı adamın emekli maaşına kavuşabilmesi için şimdi tek engel kendisine çıkarılan 7 bin 600 TL’lik borç. 65 yaş maaşıyla geçinmeye çalışan Mehmet amcanın tek umudu hayırsever insanlar.

71 yaşındaki şair/yazar Mehmet Türkmen 3 bin 936 gün primi olmasına rağmen 398 günü eksik olduğu için bir türlü emekli olamıyordu. Yaşından ve rahatsızlığından dolayı artık iş göremez hale gelen Türkmen,  yıllarca derdine çare aradı. Çalmadık kapı bırakmadı, SGK yollarını aşındırdı, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe gönderdi, isyanını şiirlere döktü.

Emekli olabilmesi için yatması gereken eksik primini askerlik hizmeti esas hizmetten sayılarak tamamlamak isteyen ancak bunu bir türlü gerçekleştiremeyen yaşlı adam başlatmış olduğu mücadeleyi nihayet kazandı.

Bir mucize daha bekliyor
Kazanmasına kazandı ama Mehmet amcanın emeklilik hayaline kavuşabilmesi için 398 günlük prim için SGK’ya tam 7 bin 600 TL yatırması gerekiyor. Hiçbir geliri olmayan sadece 65 yaş maaşı alan Mehmet amca şimdi kara kara bu meblağı nasıl bulacağını düşünmeye başladı. Davayı kazanmasını mucize olarak değerlendiren yaşlı adam aldığı 3 kuruş maaşla yaşamaya tutunmaya çalışırken şimdi bir mucize daha bekliyor.

Yalnız yaşadığını belirten Mehmet Türkmen; “Dilekçeme olumlu cevap gelince sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Çünkü ödemem gereken meblağı ne bulabilecek gücüm ne de umudum var. Tek istediğim emekli maaşına kavuşarak hiç olmazsa kalan ömrümü biraz olsun huzurlu biçimde geçirmek… Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bu parayı bulmam imkansız.” şeklinde konuştu.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme