Yanlış yere düşen cemre zor kurtuldu

Havaya düşmesi gerekirken yanlışlıkla Erciyes Kayak Merkezi'ne düşen cemre hayatını zor kurtardı. Haşat vaziyette Hisarcık yakınlarında bulunan cemrenin linç edilmekten son anda kurtulduğu tahmin ediliyor.

 Muhabirimiz Sıdkı Sıyrıldı’nın Meteoroloji uzmanı Yağmur Şimşek’ten aldığı tüyolara göre önceki gün havaya düşmesi gereken cemre rotasını şaşırarak Kayseri’de Erciyes Tekir Kayak Merkezi’ne inince hayatını zor kurtardı. Uzun arama ve taramalardan sonra haşat vaziyette Hisarcık yakınlarında bulunan cemrenin linç edilmekten son anda kurtulduğu tahmin ediliyor.

 

Cemreye “kayakçı” dayağı mı?

 

Olayı araştıran emniyet yetkilileri, cemrenin tam da kayak sezonun en güzel zamanında Erciyes’e düşmesinin kış turizmi işletmecilerini çok kızdırdığını belirterek “özellikle kayak malzemeleriyle dövülen cemre maalesef tanınmaz hale gelmiş” dediler.

 

“Ekmeğimizle oynattırmayız!”

 

Görüştüğümüz Erciyes’li kayak işletmecileri olayı doğrulayarak “kimseyi ekmeğimizle oynattırmayız. Cemrenin düşüp karlarımızı eritmesini ve baharı getirmesini istemeyiz. Bütün cemrelerden bunun hesabını soracak ve önümüzdeki hafta suya, son olarak da toprağa düşmelerini önleyeceğiz” diye konuştular.

 

Konu hakkında görüşlerini aldığımız meteoroloji bölge uzmanları ise “Allah Allah! İlk cemrenin kayak merkezine değil havaya düşmesi gerekirdi. Gördünüz mü, küresel ısınma iklimlerden ve mevsimlerden sonra cemreyi bile şaşırttı” yorumunda bulundular.

 

İkinci ve üçüncü cemreler düşmeyebilir

 

Birinci cemrenin Kayseri’de başına gelen bu hadiseden sonra ikinci ve üçüncü cemrelerin akıbeti merak ediliyor. Bu yüzden suya ve toprağa düşecek ikinci ve üçüncü cemrelerin son anda vazgeçebilecekleri dahi konuşuluyor.

 

(Asparagas haber/Rıfat Yörük)

 

Bakmadan Geçme