• Haberler
  • Eğitim
  • Yahyalı Milli Eğitim'den Başkan Öztürk'e teşekkür ziyareti

Yahyalı Milli Eğitim'den Başkan Öztürk'e teşekkür ziyareti

Yahyalı Milli Eğitim Müdürlüğü, Yahyalı Belediyesi'nin ilçedeki okullara yaptığı çevre düzenleme çalışmalarına teşekkür etmek amacıyla Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Yahyalı Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, Müdür Yardımcısı Adem Şimşek’in yanı sıra Mustafa Koyuncu Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Eğri, Okul Müdür Yardımcısı H. Ahmet Kepenek ve öğretmenler yer aldı.
Yahyalı Belediyesi’nin ilçedeki okullara verdiği desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, ilçede bir yıl içinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Müdür Kafalı “ Biz buraya Mustafa Koyuncu Fen Lisesi’ne yapmış olduğunuz çalışmalara teşekkür için geldik ama biz tüm okullarımız adına teşekkür ediyoruz. İlçede 41 mahallemiz ve 55 adet okulumuz var. Belediye olarak bizlere vermiş olduğunuz destek, bizi ciddi anlamda rahatlatıyor. Biz sizin sayenizde daha fazla eğitime ağırlık veriyoruz. Çünkü okullarımızda bizim yapacağımız tadilat ve tamiratlar mahalle muhtarlarımız, okul müdürlerimiz aracılığıyla size geliyor. Sizde sağ olun sorunu kısa bir sürede hallediyorsunuz. Bunun ilçede birçok örneği var. Mesala; Atık Pil Yarışmasında 1. gelen okulumuza bir güzellik söz verdiniz. Fen Lisemizin sahası yapıldı. TOKİ konutlarında bulunan Yahyagazi İlkokulu’ muzda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Yine Atatürk Ortaokulu’ muzda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Hem bu çalışmalar var hem de bu çalışmaları özel ve anlamlı günlerde yapıyorsunuz. Bu anlamda da ben sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Ben Milli Eğitim camiası adına, tüm öğretmenlerimiz, öğrenciler ve velileri adına sizlere tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, eğitime verdiği destekten dolayı tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler adına Başkan Esat Öztürk’e kilim hediye etti.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okullara desteklerinin devam edeceğini söyledi. Başkan Öztürk “ Kayseri’de bunun örnekleri Melikgazi Belediyesi’nde, Kocasinan Belediyesi’nde oldu. Büyükşehir Belediyemiz Milli Eğitim ile anlaşarak 100 adet okulun çevre düzenlemesini yaptı. İlçemizde baktığımız da ilkokul, ortaokul ve lise olarak 53 adet okulumuz var. Bu okullara bizim elimizin değmesi lazım. Milli Eğitimimizin işi eğitim. Bakanlığımız her tarafa yetişiyor ama mahalli idareler pratik çözüm. Sorunların çözümünü Ankara’dan beklemeden işi hemen bitiriverir. Bu konuda ben belediyeciliği seviyorum. Belediye pratik çözümler üretir. Biz Yahyalı Belediyesi olarak okullarımız ile alakalı yapacağımız düzenleme çalışmalarına merkez okullarımızdan başladık. Yahyagazi Anadolu Lisesi, Emine Akın Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Fatih İlkokulu’nda çalışmalar yaptık. Yakında Seydili İlkokulu’muza da güzelliklerimiz olacak. Allah izin verirse bizim dönemimizde okullarımız ile alakalı sıkıntı kalmayacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme