Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Son yağışlar barajlardaki doluluğu artırarak pancar çiftçisinin ve Sulama Birliklerinin yüzünü güldürdü. Boğazlıyan Sulama Birliğine ait sulanan alanın %95'ini Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilerin arazisinin teşkil ettiği belirtildi.

 

Pancar arazilerinin sulama hizmetlerinden sorumlu olan Boğazlıyan Sulama Birliğini ziyaret eden Kayseri Şeker yöneticileri  Birlik Başkan Avni Hokkaömeroğlu’ndan  pancar tarımına etki eden sulama sahaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

 

Ziyarete Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden  Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü  Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.

Boğazlıyan Sulama Birlik Başkanı Avni Hokkaömeroğlu;  Genellikle Şeker Pancarı tarımı yapılan bölgede sulama sahası 7 bin 222 Ha (Hektar) olan “Uzunlu Barajı"nın geçen yıl doluluk oranının 17 Milyon metreküp olduğunu, bu sene ise doluluk oranının 26 Milyon metreküpe ulaştığını  belirtti.

Hokkaömeroğlu, Bölge tarımına hayat veren Devlet Su İşleri (DSİ), Uzunlu Barajı'nın bu seneki doluluğu ile Boğazlıyan Merkez, Çalapverdi, Göveçli, Bahariye, Başhoroz köyleri ve Uzunlu kasabasında 30 bin dekar şeker pancarı arazisinin 53 Km. açık kanal sistemi aracılığı ile sulanabileceğini söyledi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise son yağışların ardından barajların doluluğunun memnuniyet verici olduğunu belirterek Uzunlu Barajı’nın bölgedeki Şeker Pancarı tarımı açısından önemine dikkat çekti.

 

Kurumsal Haber

 

Bakmadan Geçme