YABANCI ÖĞRENCİLER GENÇ MÜSİAD İLE BULUŞTU

Kayseri'de çeşitli üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Gençlik Kurulu'nu ziyaret etti.

Medeniyetin Burçları Derneği’nin organize ettiği programla, Genç Müsiad Yönetim Kurulu Üyeleri ilimizde eğitim gören yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda karşılıklı fikir alışverişlerinin yanı sıra, ilerde yaşanacak ülkeler arası iş ortaklıklarında temeli atıldı.
Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı ve Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kayseri Koordinatörü Ali Dursun yapılan faaliyet ve öğrenciler hakkında Genç Müsiad üyelerini bilgilendirdi.

Dursun, geçen yıl ülke çapında ses getiren bir Akademiye imza attıklarını belirterek, ‘’ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteği ile Medeniyetin Burçları Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi çerçevesinde sosyal bilimler, kültür-sanat ve sivil toplum alanında çeşitli dersler vererek, kültürel geziler organize ettik.  Düzenlene akademi ile 30 ülkeden 100 aşkın öğrenciyi, farklı dallarda alanında uzman olan akademisyen eğitimci ve sanatçılar ile buluşturduk’’ şeklinde konuştu.

 Yüzyıllardır Avrupa-merkezci bir bakış açısının tüm algılarımızı işgal ettiğini ve bu durum değişmesi için bu tür programların sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Ali Dursun, ‘’ Bu yıl akademi için 62 ülkeden 320 öğrenci başvuruda bulundu. Kayseri’de 110 ülkeden toplamda bine yakın öğrenci bulunuyor. Bu sayısal veriler hayata geçirilen işlerin ne kadar başarılı olduğunu ve ne kadar takdir edildiğini gösteriyor. Bu yılki geniş katılımlı Akademi inşallah Ocak ayı ortalarında başlayacak’’ dedi.

Yabancı öğrencilere, Müsiad ve Genç Müsait hakkında bilgi veren Genç Müsiad Başkanı Musab Ergüneş ise  ‘’ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği,  tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu bir dernektir. Bizlere yani Genç Müsiad’a gelince, Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2002 yılında kuruldu. Genç MÜSİAD özetle, işbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan; toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur’’ dedi.

Dış ticaret noktasında düzenlenen organizasyonun önemine vurgu yapan Ergüneş,’’ Dünya ne kadar globalleşirse globalleşsin, bakıldığı zaman halen ikili ilişkilerle yürüyen bir ticari yapı var. Bu nedenle sizlerle tanışmamıza vesile olan Ali Dursun Bey’e ve Medeniyetin Burçları Derneğine teşekkür ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

 

 HABER/ FOTOĞRAF : MESUT DAVARCI 

Bakmadan Geçme