VODAFONE'DAN KAYSERİ'YE 15 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone'nun son 3 yılda Kayseri'ye gerçekleştirdiği yatırımlar 15 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı “Dijital Dönüşüm Hareketi” kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, bu vizyon çerçevesinde Kayseri’de gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy, Kayseri’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vodafone Türkiye’nin Kayseri’deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

 

Vodafone Türkiye’nin Kayseri yatırımlarını anlatan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, şunları söyledi:

 

“Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana satın alma dâhil toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aştı. Kasım 2013’te ‘Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermek’ misyonumuzla Dijital Dönüşüm Hareketi’ni ilan ettik. Vodafone Türkiye olarak, Anadolu’nun sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Kayseri’ye büyük önem veriyoruz. Kayserililere en ileri mobil teknolojileri sunarak Kayseri ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Kayseri halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Kayseri’nin 1.295.355 milyonluk nüfusunun %78.3’ü mobil telefon abonesi. Biz de gerek Kayseri, gerekse İç Anadolu Bölgesi’nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Kayseri’ye yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Kayseri’deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 7 yatırımcımızın bulunduğu Kayseri’de 33 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Kayseri’de toplam 605 kişiye istihdam sağlıyoruz. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Kayseri’de faaliyet gösteren bayi çalışanlarımız için perakende ve kurumsal bayi çalışanlarımız için ise kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik.”

 

Kayseri’de sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Sinan Kızıldağ, “MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz "Geleceğe İlk Adım" projemiz kapsamında, Kayseri’de 12, İç Anadolu Bölgesi'nde 68 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Kayseri’de 1.739, İç Anadolu Bölgesi'nde (13 il) 10.249 çocuğun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile birlikte yürüttüğümüz "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" projemiz kapsamında, Kayseri’de 9.003, İç Anadolu Bölgesi'nde 146.140 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık” diye konuştu.

 

Kayserili şirketlerin dijital karnesi %46 çıktı

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye’nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğinin altını çizdi. Engin Aksoy, şunları kaydetti:

 

“İktisadi büyümenin itici gücünün de KOBİ’lerden geleceğine inanıyoruz. Değişimin katalizörü KOBİ’lerimizin, attıkları adımlarla, sadece kendilerinin değil ülkemizin de kaderini belirleyecek güce sahip olduklarını düşünüyoruz. KOBİ’lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin ‘iş ortağı’ olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak çözüm, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, Vodafone olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Çünkü dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu’nu Temmuz itibariyle www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Accenture işbirliğiyle yürüttüğümüz araştırmada kısa sürede 600 işletmeye ulaştık. Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksinin %48 olduğu sonucuna vardık. Yarına Hazırım Platformu’nda Kayserili şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. 162 Kayserili şirkete ulaştık. Kayserili şirketlerin dijitalleşme endeksi %46 olarak ortaya çıktı.”

 

Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijitalleşme endekslerini ideal düzeye yükseltmelerine de yardımcı olduklarını vurgulayan Engin Aksoy, “Bu platformla, işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ücretsiz test ederken aynı zamanda verimliliklerini artırmak için nelere ihtiyaçları olduğunu da anlamalarını sağlıyoruz. Sadece kendi müşterilerimize hizmet vermiyoruz; müşterimiz olsun olmasın, Türkiye’deki tüm işletmelerin dijitalleşme endeksini çıkarmaya yönelik bir platform sunuyoruz. İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümler finansal kârlılıklarına da olumlu katkı sağlıyor. Tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda, bu işletmelerin kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin %9 üzerinde büyüttüklerini, kârlılıklarının sektörlerinin %26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin %12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz” dedi.

 

Şirketlerin dijital karnesi

 

Kayseri’deki şirketler var olan teknolojik çözümleri kullanmıyor. Kayseri’de Yarına Hazırım Platformu’na katılan şirketlerden çıkan ilginç veriler şu şekilde:

·         Her 10 İşletmeden 5’si sahada araç kullanıyor. Ancak %60’ı araçlarını takip etmiyor.

·         Her 10 İşletmeden 5’sinin sahada ekibi var.  Ancak %70’i ekipleri arasında iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor.

·         Her 10 İşletmeden 5’si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak bu işletmelerin  %60’i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor.

·         Her 10 işletmeden 4’ünün işyeri dışında tahsilat yaparak müşterileriline kolay ödeme yöntemi sunmaya ihtiyacı var. Ancak bu işletmelerin %60’ı yerinde tahsilat yapmalarını sağlayacak Mobil pos çözümünü kullanmıyor

 

İşletmelere, endekslerini artırmak için önemli ipuçları verilecek

İşletmeler, Yarına Hazırım Platformu’ndaki uygulamayı kullanarak dijitalleşme endeksini ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra, isterlerse, verimliliklerini artıracak Vodafone İş Ortağım çözümlerine ulaşabiliyorlar. Bu kapsamda, müşterinin ihtiyacını karşılamak üzere, Ekip Yönetimi Çözümleri, Operasyonel Yönetim Çözümleri ve Müşteri Bağlılığı Çözümleri olmak üzere 3 başlıkta toplanan Vodafone İş Ortağım çözümlerinden en uygun olanı öneriliyor.

 

Gülsan Gıda bir yılda %5 büyüdü

Gıda sektöründe faaliyet gösteren ve Meysu markasının da sahibi olan Gülsan Gıda’nın dijitalleşme endeksi %100. Şirket, Vodafone Türkiye’nin Yarına Hazırım Platformu’yla sunduğu toplu SMS gönderimi, Vodafone Locate ve araç takip hizmetlerini kullanarak operasyonel verimliliğini ve rekabetçiliğini artırdı. İhracat kapasitesinde önemli büyüme kaydeden Gülsan Gıda, 2012 ile 2013 yılları arasında %5 büyüdü. Vodafone toplu SMS ile kampanyalarını ve özel günlerde tebrik mesajlarını müşterilerine ulaştıran şirketin satış rakamları %16 arttı. Öte yandan, Vodafone araç takip sistemiyle saha ekiplerinin zamanı daha iyi kullanması sonucu verimliliğini artıran şirket, müşterilerine ürün teslim süresini de %21 oranında kısalttı.

 

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme