Veterinerlerin mezuniyeti mahkemelik oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi olaylı geçen 17'inci mezuniyet töreni yargıya taşındı. Törendeki iddiaları yargıya taşıyan isim ise iddiaların odağındaki Pataloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Atasever oldu. Saldırıya uğrayan ve tehdit altında olduğunu belirten Atasever kendisi ve ailesi için koruma talebinde bulundu.

 ERÜ Veteriner Fakültesi mezuniyet töreninde öğrencileri kasıtlı olarak dersten bıraktığı iddiası ile protesto edilen, Prof.Dr. Ayhan Atasever hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Olaylı mezuniyet töreni sonrasında sosyal medya üzerinden sürekli hakaret ve tehdit gördüğünü belirten Prof. Dr. Atasever, “Provokasyon amaçlı hakkımda iftiralarda bulunan kişilerce sosyal medya ve mezuniyet gününde ‘Hocayı bize teslim edin’ şeklindeki ifadelerinin kamera kayıtları var. Veteriner Fakültesi mezuniyet töreninde, doğrudan ve yazılı-görsel basın yoluyla işlenen nefret suçuyla ilgili önceden üniversite öğrencisi temsilcisinden aldığım ölüm tehdidi ve Mayıs ayında arabama tekerleklerini kesmek suretiyle yapılan saldırı nedeniyle benim ve ailemin can güvenliğinden endişeliyim. Kayseri Cumhuriyet Savcılığından koruma talebim bulunmaktadır. Ayrıca şüpheli sorumlular hakkında Veteriner Fakültesi Dekanlığı, ERÜ Rektörlüğü ve Kayseri Cumhuriyet Savcılığına gerekli müracaatlar tarafımdan yapılmıştır” dedi.

Konuyu Yargı’ya taşıdığını belirten Prof. Dr. Ayhan Atasever, öğrencilerden Nuri Güngör’ün, mezuniyet töreninde, kendisi ile ilgili iddialarını, önceden tasarlanmış, iftira ve hakaret dolu iddialar olarak değerlendirdi. Mezuniyet töreninin, kendisi için linç ve karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Ayhan Atasever,  fakülte yönetimini suçladı. Olaylara Fakülte dekanlığınca göz yumulduğunu ve kasıt olduğunu iddia eden Atasever, ”Törenden sorumlu fakülte dekanlığı, temayüllere aykırı olarak mezun olmayan tamamıyla başarısız öğrenciler adına kürsüye çıkan öğrenci Nuri Güngör’ün kışkırtıcı konuşması olayları başlattı. Öğrenciyi yolda görsem tanımam. Bu durumun önceden tasarlanmış bir kumpas olduğu gayet açıktır. Tören esnasında salonda olmam halinde veli olup olmadıkları da şüpheli olan kişilerce linç edilmem söz konusu olacaktı. Törenin kamera kayıtları dehşet vericidir” şeklinde konuştu.

“İddialar iftira”
Mezuniyet töreninde hakkında iddiada bulunan öğrenci Nuri Güngör’ün, pataloji anabilim dalı tarafından verilen bir dersten bütünlemede geçtiği, Özel Pataloji 1 dersinden yapılan ara sınavdan 9 puan aldığını ve final sınavına girmediğini söyleyen Prof. Dr. Ayhan Atasever, hakkında daha önce açılmış bir dava olmadığını vurguladı. Tüm iddiaların kendisine mobbing uygulamak için yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Ayhan Atasever, “Mezun olan bir öğrencinin BİMER’e yaptığı asılsız hakaret ve iftira içeren bir mail sonucu husumetli olduğum eski Üniversite Rektörlüğü destekli Veteriner Fakültesi Dekanlığı marifetiyle tarafıma soruşturma açılmış ve uyarı cezası verilmiştir. Burada vahim olan tablo görevlilerin ve soruşturmacıların hiçbir güncel delil ve belge olmadan 2012 yılında gerçekleşen bu olayla ilgili 2006 tarihli eski belgeleri güncelmiş gibi sunmalarıyla görevlerini kötüye kullanmalarıdır. Bu durum idari yargı kararıyla belgelenmiştir ve uyarı cezası iptal edilmiştir” dedi.
Öğrencilerin 8 kişinin dersten geçtiği iddiasının da, Dekanlık tarafından, anabilim dalından baraj dersini veremeyen öğrencilerin diğer dersleri geçememesi ile ilgili olarak uygulanan ön şart uygulamasından kaynaklandığını söyleyen Prof. Dr. Ayhan Atasever, bir diğer iddiadaki, “Bizi kendi açtığı yaz okuluna mecbur bıraktı” ifadesinin iftira olduğunu kaydetti.

İHA

Bakmadan Geçme