• Haberler
  • Gündem
  • Vatandaş, toplu halde gezen başıboş köpeklerden isyan etti

Vatandaş, toplu halde gezen başıboş köpeklerden isyan etti

Kayseri'de bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüde sokak köpeklerinin toplu halde dolaştığı görüldü. Duruma isyan eden vatandaş tehlike arz eden sokak köpekleri konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde sokak köpeklerinin toplu halde dolaştığı görüldü.  O anları cep telefonu ile kaydeden bir vatandaş yetkililere seslenerek, “Artık sesimizin duyulmasını talep ediyoruz sokağa çıkamaz hale geldik burası Erkiletin Ertuğrul Gazi mahallesi Hakikat caddesi ile Işkın caddesini bağlayan ara yol ve sürekli köpekler toplanıp gruplar halinde birbirlerine saldırıyor. Etrafta bulunan kedi, tilki ne bulduysa parçalıyorlar. Bir vatandaşın veya çocuğun başına gelmeden toplatılmasını yada başka bölgelere transferlerini istiyoruz”dedi.

Yorumlar 3
Fahrettin ALTAY 15 Eylül 2024 08:07

Burada yorum yazan, mama lobisinden beslenen sözde hayvansever elemanlara sormak lazım..NEDEN, sokak köpeklerinin sokaklarda kalmasını, daha güvenceli yaşayacaklari barınaklara alınmamasını, 85 milyonluk Türk milletinin her gün sokak köpekleri ile cebelleşmesini, çoçukların ve yaşlıların sokak köpekleri tarafından ısırılmasını, parçalanmasını, öldürülmesìni, kuduz salgınlarının başlamasını istiyorsunuz? Sizin gerçek AMACINIZ NEDİR? Yoksa siz Türkçe konuşan ama Türk milletinden NEFRET EDEN, NE İDÜĞÜ BELİRSİZ, Atatürkçü maskesi takan ŞARK KURNAZI kriptolardan birisi misiniz?

Doktor Filiz 14 Eylül 2024 15:38

ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

YORUMCU 14 Eylül 2024 15:37

İç güvenlik meselesi haline gelen başıboş sokak köpeklerinin güçlü bir lobisi olduğunu yazan Aydın Ünal, "Bu lobiyi ikiye ayırmak gerekiyor: Bir kısmı köpek maması üreten uluslararası şirketlere aparatlık yapıyorlar. Diğer kısmı ise kelimenin tam anlamıyla ruh hastası. Bu ikinci kısım, köpek sevgisini abartmış ve adeta köpekperest olmuş durumdalar. Kalplerinde insana dair en küçük bir merhamet kalmamış. Köpekler tarafından parçalanarak öldürülen, sakat bırakılan ya da köpekten kaçarken araç altında kalarak hayatını kaybeden çocuklarla ilgili “korkmasaymış”, “kaçmasaymış”, “sevgiyle büyütülmedikleri için böyle olmuş” türünden akıl almaz açıklamalar yapabiliyor hatta çocukların ailelerine davalar açabiliyorlar. İnsana merhameti olmayanın köpeğe merhameti olmaz. Bir çocuğun ölümüne ya da sakat kalmasına üzülmeyen birinin köpek sevgisi tamamen plastiktir. Sineğe, böceğe, karıncaya, tavuğa, ineğe ya da koyuna aynı hassasiyeti göstermeyip köpek konusunda abartılı ve akıl dışı tavır sergileyen birinin köpekle ilişkisi olsa olsa bir tapınma ilişkisi olabilir. Bu da bir ruh hastalığıdır, bir sapkınlıktır" şeklinde kaleme aldı.,

Bakmadan Geçme