Uzunoğlu'ndan Personelimize Motivasyon Semineri

Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Uzunoğlu gazetemiz personeline 'Motivasyon ve İletişim 'konulu seminer verdi. Başarının sırrının insanın karakterine göre çözüm üretmekten geçtiğini belirten Uzunoğlu, 'Mutluluğu uzakta aramayın. Sizi mutlu edecek şeyler yanı başınızda' dedi.

 Uzunoğlu,  '' Motivasyon ve İletişim '' konulu seminerinde ; '' Öğrenmenin  insanoğlu açısından vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eğer hayatta istediğimiz işi yapamıyor istediğimiz yerde değilsek kapasitemizi ortaya koyamıyoruz demektedir'' dedi.

 “İnsan önce  kendi kendini motive etmeyi bilmelidir. Bizim yapmış olduğumuz toplantı da bir motive etme sanatıdır” diyen Uzunoğlu, istendikten ve arzu ettikten sonra her şeyin başarılabileceği konusu üzerinde durdu.

Başarılı olmak için büyük düşünmek ve farklı olmak gerektiğini dile getiren Uzunoğlu şunları söyledi: “Düşüncenizi mutluluğa odaklayın. Düşüncenizi değiştirdiğiniz an dünyanızda değişir. Bilgi herkese eşit uzaklıkta. Beyin kas gibidir, kullandıkça gelişir. Bilgi sürekli yenilenmesi gereken bir şey. Sonunda kendinize faydası olmayacak şeylerin peşinden gitmeyin. Vazgeçilmeyecek insan çok azdır. Bizi mutlu edecek şeyler aslında yanı başımızda. İnsanların potansiyel alanlarını keşfedin ve bunun ortaya çıkmasında onlara yardımcı olun. Her zaman verici olun. Güven verin, cesaret verin. Unutmayalım ki  İnsana ve insanlığa faydalı olan insan gerçek kahramandır.”

 Çağımızın bilgi ve teknoloji çağı olduğu,  bu bilginin doğru kullanılması gerektiği üzerinde duran Uzunoğlu, ayrıca insanların olaylara bakış açısının pozitif olmasının motivasyonu olumlu etkileyeceğini belirtti.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme