Üzerimizden ameliyata müsaade etmeyiz

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aksoy öncülüğünde yayımlanan "Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine kısa sürede 5 bin akademisyen imza attı. Erciyes Üniversitesi'nden de 200'ün üzerinde imzanın atıldığı bildiriyle ilgili gazetemize konuşan Doç. Dr. Metin Aksoy, ERÜ akademisyenlerinin teveccühünün sevindirici olduğunu söyleyerek, 'Türkiye'nin akademisyenler üzerinden ameliyat edilmesine, müsaade etmeyen aydınların da olduğunu gösterdik' dedi.

 Akademisyenler töhmet altında bırakıldı

‘Akademik Birlik Platformu Adına’ yayınlanan bildiriye gelen destekleri, tüm akademisyenlerin ‘ihanet metni’ üzerinden töhmet altında bırakılmasına karşı bir çıkış olarak nitelendiren Doç. Dr. Aksoy, “Erciyes Üniversitesi de Selçuk Üniversitesi ile birlikte İç Anadolu’da önemli üniversitelerden bir tanesi ve önemli bir merkez. Teröre karşı hassasiyeti yüksek ve bu nedenle de teveccühü de fazla olabiliyor” dedi.

ERÜ’den yoğun katılımın olması sevindirici

Türkiye genelinde İç Anadolu’da bildiriye imza atanların daha fazla olduğunu kaydeden Aksoy, “Gurur duyuyorum. Türkiye’nin akademisyenler üzerinden ameliyat edilmesine müsaade etmeyen aydınların da olduğunu gösterdik. Erciyes Üniversitesi’nden de bu bildiriye yoğun katılımın olması sevindirici” ifadelerini kullandı.

Bildirinin yayınlandığı siteye 100 bin siber saldırı

Bildiriye imza atan akademisyenlerin şuan 5 bin 300’e ulaştığını belirten Aksoy, bildirinin yayınlandığı siteye 100 bin siber saldırı gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca sitenin 1 milyon 57 bin tıklanma aldığının bilgisini veren Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiriye imza atmayı cumartesi günü sonlandıracağız. 2 gün içerisinde ise gelen imzaların 6 bini aşmasını bekliyoruz.”

Aksoy, ‘Akademik Birlik Platformu’ olarak bundan sonra da ülkeyi belli bildirilerle dizayn etmeyi düşünenlere karşı ve ülke hassasiyeti ile ilgili kamuoyu ile düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

“Akademisyenler Teröre Karşı!” bildirisinin tam metni

Bu ülkenin akademisyenleri olarak terörün “birlikte yaşamı” ortadan kaldırmasına karşı çıkıyoruz!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde artarak devam eden terör olaylarından akademisyenler olarak rahatsızlık duymaktayız.

Daha önceki süreçler gibi çözüm sürecini de akamete uğratan, hukuk ve kardeşlik ortamını bozan, uluslararası destekçileri olan terör örgütü, kamu düzenini ortadan kaldırarak silahlı çatışmaya geri dönmüştür. Silah zoruyla Türkiye’nin belirli bir bölgesini kontrol etme amaçlı yapılan terör eylemlerinden dolayı sivil vatandaşlarımızın, güvenlik görevlilerimizin şehit haberlerini almak hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmektedir.

“Barış” söylemini dillendirerek bölgeye ve ülkemize tamamen düşmanlık tohumları eken, ahlaken son derece sorunlu; temel insan haklarını yok sayarak bölgede yaşayan tüm halkı baskı, tehdit yoluyla sindiren terör guruplarına karşı yürütülen huzur operasyonlarına sahip çıkmakta; bu operasyonların bölgede yaşayan masum insanlarımızı yakın bir gelecekte huzura kavuşturacağına inanmaktayız.

Temel hak ve özgürlükleri ve kişi güvenliğini yok sayan, bunları şiddet ve tehditle ortadan kaldırmaya çalışan terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderildiği tarihe kadar devam ettirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Masum halkın yaşam, eğitim, sağlık, ifade hürriyeti gibi temel haklarına kasteden, mallarına zorla el koyan, insanımızı yerinden ve yurdundan eden, halkı yoksullaştıran, iş imkânlarını bitiren, demokratikleşmeyi, barışı ve kalkınmayı engelleyen terörün, ülke huzuru adına bir an önce bitirilmesini ümit etmekteyiz.

Belli bir kesimin “özyönetim” haklarını savunma iddiasına yönelik gayrimeşru eylemlerle ortaya çıkan ve terör yöntemini kullanan gruplara karşı halkımızın, barış, güven, birlik ve beraberlik içinde hiç bir korku ve endişe hissetmeden yaşamlarını sürdürebilmeleri gerektiğini düşünmekteyiz.

Devletimizin hukuk çerçevesinde yürüttüğü terörle mücadele devam ederken, bölge insanımızın demokratikleşme ile eş zamanlı olarak ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaların hızlandırılmasının gerektiğine inanmaktayız. Bu bildiriye imza atan akademisyenler olarak üzerimize düşen her türlü çalışmayı üstlenmeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                    

Not:

Son günlerde kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlanan “terörle mücadele” konusunda Akademik Birlik Platformu olarak yukarıdaki bildiri metnini imzaya açıyor ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Metnin altına siz de imza atmak istiyorsanız aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz.

Akademik Birlik Platformu Adına

Doç. Dr. Metin AKSOY

Selçuk Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Bölümü

Haber: Bünyamin Gültekin (özel Haber)

Bakmadan Geçme