Uzdent'ten öğrencilere diş taraması

Uzdent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Atlas Koleji öğrencilere diş taraması yaptı. Bazı öğrencilerin dişlerini göstermekte çekindiği uygulamada öğrencilere, 'Cesaret Belgesi' ve 'Kahramanlık Belgesi' verildi. Uzdent Diş Hekimi Faruk Tanrıverdi, ilkokul çağlarında çocukların diş bakımlarının öğretilmesinin önemli olduğunu söyledi.

 Atlas Koleji 2,3,4,5 ve 6. Sınıf öğrencileri diş taramasından geçti. Uzdent tarafından yapılan taramada öğrencilere muayene öncesinde sağlıklı diş bakımları konusunda uzman diş doktorları tarafından bilgiler verildi. Öğrencilerin ağız ve diş sağlığına bakan Uzdent Diş Hekimi Faruk Tanrıverdi, çocukların özellikle bu yaşlarda ağız ve diş bakımını öğrenerek alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Tanrıverdi,”Aileler çocukların süt dişlerini ‘yerine yenisi çıkacak’ ve ya ‘yeniden çıkar’ düşüncesiyle önemsemiyorlar. İlerleyen yaşlarda süt dişi bakımı olmayan çocuklarda sorunları gidermek kolay olmuyor. Cerrahi müdahale gerekebiliyor“ dedi.

Diş taramasında öğrencilere dişleri fırçalama teknikleri, ağız ve diş bakımının önemi, ‘diş sağlığını kaybederse iç organlara nasıl zarar verir?’ konulu bilgiler aktarıldı. Muayene sırasında ağzını açmakta zorlanan ve muayeden korkan öğrenciler de oldu. Uzdent’in uzman hekimleri tarafından ikna edilerek muayene olan öğrencilere, “Cesaret Belgesi”, muayene sonrasında dişleri bakımlı ve çürüksüz olan öğrencilere de “Kahramanlık Belgesi”  ve diş macunu  Uzdent Halkla İlişkiler Müdürü Ergün Sezer  tarafından verildi. Muayene sonrasında dişlerinde sorun olan öğrencilere ise ailelerine verilmek üzere tedavi şeklini anlatan bilgiler gönderildi.

Haber ve Foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme