UYGUR KARDEŞLERİMİZE YARDIM ELİ

Ekol Dershanesi, İlim Hikmet Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği tarafından Çin zulmünden Kayseri'ye yerleşen Doğu Türkistanlı muhacir kardeşlerimize yardım eli uzandı.

Ekol Dershanesi, İlim Hikmet Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği tarafından Çin zulmünden Kayseri’ye yerleşen Doğu Türkistanlı muhacir kardeşlerimize yardım eli uzandı.

 Komünist Çin zulmüne dayanamayarak Kayseri’ye sığınan 450 Uygur Türkü’ne yardım gelmeye devam ediyor. Ekol Dershanesi, İlim Hikmet Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında Uygur kardeşlerimiz için kuru gıda, giysi ve çok sayıda battaniye toplandı. Toplanan yardımlar Atabay Çelik ve Mehmet Akif Karapınar tarafından Bağımsız Doğu Türkistanlılar Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk’e teslim edildi.
 Konuyla ilgili açıklama yapan Atabay Çelik; ‘’Ne yazık ki zulüm  bütün İslam coğrafyasına yayılmış durumda. Bir çok Müslüman kardeşimiz gibi Doğu Türkistanlı kardeşlerimizde zalimin zulmüne maruz kalarak hicret etmek zorunda kalmıştır .Dualarımız her zaman olduğu gibi zulüm altında olna bütün kardeşlerimiz için dedi.

 

 

Bakmadan Geçme