Usta çizer Turgut Yılmaz da aramızda

İstanbul Kasımpaşa'da yaşayan usta karikatürist Turgut Yılmaz da Kayseri Gündem ailesine katıldı. Yılmaz'ın çizgileri birinci sayfamızda ve hazırlanan haftalık mizah sayfamızda yayınlanacak.

 Turgut Yılmaz’a “aramıza hoş geldiniz” diyor, sizi kendi ağzından özgeçmişi ve usta işi çizgileriyle başbaşa bırakıyoruz.

 

Özgeçmişim

“1965 Balıkesir doğumluyum. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden ayrıldım. Evliyim ve iki çocuğumuz var. Karikatüre ortaokulda duvar panosunda açtığım bir sergi ile başladım. İlk karikatürüm 1979 yılında yayınlandı. Daha sonra Çarşaf, Ustura, Arıza, Cafcaf mizah dergileri ile Can Kardeş ve TRT Çocuk dergileri ve çeşitli gazetelerde bu sanatı sürdürmeye devam ettim. Değerli ağabeylerim ve arkadaşlarla internet üzerinde Tantana başlıklı bir mizah sitesinde karikatürler ve kısa animasyon çalışmalarım yayınlandı. Ayrıca bir dönem çizgi film stüdyolarında çeşitli katmanlarda çizer olarak çalıştım. Az gittik-Uz gittik (Evliya Çelebi), Susam Sokağı, Ashbal (Küçük izciler), Fatih Sultan Mehmet (İstanbul’un Fethi), Selahattin Eyyubi, Küçük Hezarfen, içinde yer aldığım çizgi filmlerin bir kısmıdır.  Karikatürde ikisi yerli biri yurtdışı olmak üzere 3 ödülüm var. Halen ‘Hacamat’ mizah dergisinde ‘Huzur Sokağı’ isminde bir köşe hazırlıyorum. Bunun yanı sıra haftada bir gün genç kardeşlerimizle beraber karikatür kurslarına devam ediyoruz. Gördüklerimi, düşündüklerimi ve hissettiğimi yapabildiğim kadarıyla çizgiyle dile getirmeyi seviyorum.”

(Kayseri Gündem)

 

 

Bakmadan Geçme