Ümmet iftarında gıyabi cenaze namazı

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyeleri 'Ümmet İftarı'nda bir araya geldi. Programda İslam ümmetinin geleceği için dua edilirken geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali ve şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 Geçtiğimiz cumartesi günü meydan Bürüngüz Camii önünde yapılan ve gönüllü kuruluşlara bağlı sivil toplum kuruluşlarına üye yüzlerce vatandaşın katıldığı Ümmet İftar’ının mönüsünde 1 simit, 3 hurma ile yarım litre su vardı.

Dünyada açlık çeken insanları, yoksulluk içinde oruç ibadetini yerine getiren Müslümanları hatırlamak, onların halini yaşamak anlayışının öne çıktığı iftarda Kırgızistanlı üniversite öğrencisi Kılıç, okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile iftara katılanlara duygulu anlar yaşattı. Programda kısa bir konuşma yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, iftara ev sahipliği yapan Memur Sen Kayseri il temsilciliğine teşekkür ettiğini bildirerek katılımcıların Ramazanlarını tebrik etti, hayrın ve merhametin öne çıktığı bu ayda sivil kuruluşların, belediyelerin ve sosyal dayanışma vakıflarının ülke içinde ve dışındaki yardım faaliyetleri ve iftar programlarını takdirle karşıladığını, tebrik ettiğini Allah indinde kabulü için duacı olduklarını bildirdi.

Günümüzde dünyada yaşanan mülteci sorununun İslam ülkelerinin sorunu olduğunu bildiren Taş, batı ülkelerine akın akın giden mültecilerin İslam ülkelerinin insanları olduğunu bildirerek bu insanları kendi ülkelerinde mutlu edemeyen İslam ülkeleri yöneticilerinin sorumlu olduklarını denizlerde boğulan, yollarda hayatını kaybeden, Batı’da horlanıp aşağılanan bu insanların hesabını vermenin zor olduğunu dile getirdi.

Programın sunuculuğunu yapan Diyanetsen Kayseri Şubesi yöneticilerinden Abdurrahman Ulucan, simit, hurma ve su ile açılan iftarın ardından İslam ümmetinin ve insanlığın huzur bulması için dua etti.

Akşam namazını meydan Bürüngüz Camiinde cemaatle kılan katılımcılar namazın ardından geçen ay hayatını kaybeden Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali ve şehitler için Abdurrahman Ulucan hocanın imamlığında gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettiler.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme