• Haberler
  • Gündem
  • Uluslararası öğrenciler akademisi mülakatı yapıldı

Uluslararası öğrenciler akademisi mülakatı yapıldı

Kayseri'de Medeniyetin Burçları Derneği ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 'Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin mülakatları gerçekleştirildi. 4 kıta 82 ülkeden 400'ün üzerinde yapılan başvurulara dernek binasında akademik kadrodan oluşan komisyon tarafından mülakat yapıldı. Mülakat sonunda 200 öğrenci akademiye girmeye hak kazanacak.

 Medeniyetin Burçları Derneğinin “Uluslararası Öğrenciler Akademisi” başvuruları 30 Mart’a kadar devam edecek. Bu güne Kadar Akademiye katılmak isteyen kentteki Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Melikşah Üniversitesinde öğrenim gören Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika Kıtalarından 82 ülke öğrencilerinden 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. Başvuruları değerlendiren akademisyenlerden oluşan komisyon öğrencilerle mülakat gerçekleştirdi.  

                Mülakatlar, komisyonda görev alan ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, ERÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, ERÜ İİBF Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Öcal,  İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, NNYÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatih Ergutay ve ERUSAM Uzmanı Can Deveci tarafından Lisans 1., 2., 3. ve 4. Sınıflar Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine yönelik yapılıyor. Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kayseri Koordinatörü Ali Dursun, “Yabancı öğrenciler geleceklerini Türkçe ve Türkiye’de arıyorlar. Dernek olarak biz de ülkeler arasında sürdürülebilir ilişkiler hedefliyoruz” dedi.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

 

 

Bakmadan Geçme