• Haberler
  • Gündem
  • 'ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 70'İ DEPREM BÖLGESİ ÜZERİNE YERLEŞİK'

'ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 70'İ DEPREM BÖLGESİ ÜZERİNE YERLEŞİK'

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Türkiye topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde bulunduğunu söyledi.

 Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Türkiye topraklarının yüzde 66’sının deprem bölgesinde bulunduğunu söyledi. 
1 - 7 Mart Deprem Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan JMO Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Türkiye’nin deprem geçmişiyle alakalı istatistik bilgiler verdi. Türkiye nüfusunun yüzde 70’inin ve büyük sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelerin büyük deprem riski altında olduğunu ifade eden Üzeltürk, “Sadece depremler nedeniyle, 1900’lerden günümüze kadar yaklaşık 100 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmiştir. Son 60 yıllık istatistiklere bakıldığında; doğa olaylarının ülkemizde neden olduğu doğrudan ve dolaylı ekonomik kayıpların, Gayrisafi milli hasıla’nın yüzde 3’ü kadar olduğu görülmektedir” dedi. Doğa olaylarının meydana gelmesinde insanların bir katkısı olmadığını belirten Üzeltürk,”Doğa olaylarında zarar görebilirdik olgusunun bizim yaptığımız faaliyetler ile yakından ilgili olduğu, başta deprem olmak üzere doğa olaylarının birer afete dönüşmesinin temel unsurunun insan ve politikalar olduğu bilinmektedir. Bu nedenle deprem zararlarını azaltmak hatta mümkünse ortadan kaldırmak, toplumumuzda bu tehlikeleri algılatmak konusunda başta karar vericiler olmak üzere hepimize önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme