• Haberler
  • Gündem
  • 'Uçak restoran yaptık diye fiyatlarımızı uçurmadık'

'Uçak restoran yaptık diye fiyatlarımızı uçurmadık'

Geçtiğimiz ay hizmete giren Uçak restorandın sahibi Yavuz Kılıç, 46 personel ile hizmete başladıklarını söyleyerek dünya mutfağının seçme lezzetlerini Kayseri halkının damak tadına sunduklarını ifade etti. Fiyatlarının her bütçeye uygun olduğunu belirten Kılıç: "Uçak Restoran yaptık diye fiyatlarımızı uçurmadık" diye konuştu.

Kayseri'de, uzun yıllar Belçika’da uçak restoranda garson olarak çalışan 32 yaşındaki Yavuz Kılıç ile ortağı 34 yaşındaki Kahraman Yıldız'ın yaptırdığı uçak restoran, hizmete açıldı. Yapımının 1 milyon Euro tuttuğu uçak restoran, Talas ilçesinde restoran olarak açıldı.

Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından restoran olarak hizmete giren uçak restoran, 400 kişiye hizmet sunacak. Türkiye’de bir ilk; uçak restoran.

Uçak restoran ortaklarından Yavuz Kılıç bu proje ile ilgili Haber Ekibimizin sorularını yanıtladı. Avrupa’da 2000 yılında bu tip bir Uçak Restoran içinde 7 yıl çalıştığını, garson olarak başladığını, daha sonra işletme müdürü olduğunu ifade eden Kılıç 2007 yılı itibari ile kendi Restoranını açtığını ifade etti.

Kılıç, sözlerinin devamında; ‘’2013 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan bu uçağı alarak Kayseri’ye getirdiklerini, Belçika’da tanıdıkları mühendislerden yardım alarak planların çiziminin yapıldığını, daha sonra İstanbul’da 2 uçak mühendisi ile anlaşarak Atatürk Havalimanı’ndan uçağın Kayseri’ye gelmesini sağladılar’’ dedi.

Uçak restorandın kurulum aşamasının 1 yıl sürdüğünü ifade eden Yavuz Kılıç, 46 personel ile başladıklarını, Dünya Mutfağının seçme lezzetlerini Kayseri halkının damak tadına sunduklarını ifade etti. Fiyatlarının her bütçeye uygun olduğunu, Uçak Restoran yaptık diye fiyatlarımızı uçurmadık diye konuştu.

Haber/Fotoğraf: Selda Avcı

 

 

 

Bakmadan Geçme