TYB Kayseri Şubesi'nden Yahyalı'ya ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesine bağlı yazar ve şairler Yahyalı Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeyi gezdi.

 TYB Kayseri Şubesi Başkanı Selim Tunçbilek başkalığındaki heyet ilk olarak Yahyalı Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkanı Esat Öztürk’ün makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Tunçbilek, bu kadar yoğun iş temposuna rağmen kendilerini kabul eden Başkan Öztürk’e teşekkür ederek “ Yahyalı, turizmde çok önemli bir bölgemiz, şehrimiz açısından. Ama yeteri kadar kıymeti bilinen, Türkiye ve dünya kamuoyuna anlatılmış bir şehrimiz değil. Sanıyorum yazarlarımızın, şairlerimizin buradaki seyahatlerinden sonra, en azından bir - iki eserleriyle Yahyalı’yı önemseyeceklerini ümit ediyorum. Sizin Yahyalı’da böyle bir makamda bulunmanız, bizi çok onurlandırmıştır, Yahyalı’yı onurlandırdığı gibi. Bu nazik davetiniz için arkadaşlarımın adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyarette yazar ve şairlerle tanışan ve sohbet eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kendilerini kırmayarak Yahyalı’ya gelen yazar ve şairlere teşekkür ederek şunları söyledi. Başkan Öztürk;  “Kayseri’nin 16 ilçesinin içerisinde Yahyalı’nın ayrı bir özelliği var. Gerek insan profili, gerek iklimi ve gerek se doğa güzelliği bakımında Allahımız ilçemize fazla nimetler vermiş. Rabbim inşaallah bunun şükrünü yapmayı bizlere nasip eder. Yahyalı’nın manevi ve coğrafi olarak birçok yazarımıza ilham kaynağı olacak güzellikleri var. İnşaallah hafta sonu da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu’nu Kapuzbaşı Şelalelerinde ağırlayacağız. Kapuzbaşı Şelalesi yol konusunda bazı sıkıntılarımız vardı. Daha önce mülki amirlerimiz, valilerimiz buraya ilgi göstermiş.  İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanımızın ziyareti ile buraya bir bakan dokunuşu bekliyoruz. Burası ilçe belediyesinin el atıp yapabileceği bir yer değil. Kapuzbaşı, Allah’ın vermiş olduğu devasa bir nimet. Pazar günü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Çevre Şehircilik Bakanımız ve Orman ve Su İşleri Bakanımız ile Kapuzbaşı Şelalesi’ni değerlendireceğiz. Ya Rabbi bize ne büyük güzellikler vermiş” diyerek konuştu.

Ziyarette Başkan Esat Öztürk, Türkiye Yazar Birliği Kayseri Şubesi’ne bağlı yazar ve şairlere Yahyalı İlçesi ve Turizm değerleri hakkında bilgiler verdi. Program, Derebağ Şelalesi’nde verilen öğle yemeğiyle devam etti.

(Kurumsal haber)

Bakmadan Geçme