Türkiye'nin tercihi kitap ve müzik

İnternetten alışveriş yapan tüketicilerin davranış, tercih ve tutumları üzerine yapılan araştırmalara göre, Türkiye'nin internet alışverişinde en çok parayı kitap ve müziğe harcadığı ortaya çıktı.

 Interpress’in KPMG tarafından hazırlanan Küresel İnternet Tüketicileri Araştırması’ndan derlediği bilgilere göre, Türkiye internet alışverişinde parayı en çok kitap ve müziğe harcarken, bunu elektronik/bilgisayar, aksesuar, gıda, oyuncak/oyun/video oyunları, kadın ayakkabı/giyim ve spor malzemeleri kategorilerinin takip ettiği görüldü.
 
İnternetten ortalama 15 alışveriş …
 
Aralarında Türkiye’nin de olduğu 51 ülkeden, yaşları 15 ile 70 arasında değişen ve son 12 ay içerisinde internetten en az bir ürün satın almış 18 bin 430 tüketicinin katıldığı ve internetten alışveriş yapan tüketicilerin davranış, tercih ve tutumlarını inceleyen araştırmaya göre, Türkiye’de internet tüketicilerinin yılda ortalama 15 internet alışverişi yaptığı ortaya çıktı. Bu oran Amerika ve Batı Avrupa’nın biraz altında olsa da Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle yarıştığını göstermesi dikkat çekti. Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Afrika’nın ise üzerinde yer alırken Asya’nın ise internetten alışveriş konusunda açık ara lider konumda olduğu tespit edildi.
 
Aksesuar ürünleri öne çıkıyor…
 
E-ticaretin hızla büyüdüğünü gösteren araştırmaya göre, en çok satılan ürünlerin bölgelere göre farklılık gösterdiği belirlendi. Avustralya ve Belçika en çok internetten şarap alırken, ABD, Endonezya ve Türkiye’de ise aksesuar ürünlerinin öne çıktığı anlaşıldı. Hindistan, Rusya ve BAE telekomünikasyon ürünleri ve erkek ayakkabısı, Asya Pasifik, Rusya ve Orta ve Doğu Avrupa kozmetik, Brezilya ve Yunanistan ilaç ve sağlık bakım ürünleri, Afrika ve Ortadoğu ev eşyaları, İngiltere ve Çin market ürünleri, Finlandiya spor ürünleri, Fransa’nın ise çocuk giyimi, oyuncak ve oyunları tercih ettiği belirlendi. Öte yandan e-ticaret ile ilgili yılbaşından bu yana yazılı basına 17 bin 989 haber yansıdığı tespit edildi.
 
Kurum Haberi
 

Bakmadan Geçme