Türkiye'de Amerika'sız darbe olmaz

Mazlumder ve Asder Kayseri Şubelerinin 28 Şubat post modern darbelerinin 19. Yılı sebebiyle düzenlediği '28 Şubat Kara Bir Gün' konferansı, Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı gazeteci yazar Sinan Burhan'ın katılımı ile 27 Şubat Cumartesi günü akşamı Hunat Kültür Merkezinde yapıldı.

 28 Şubat darbe dönemi mağdurları için düzenlenen fotoğraf sergisini gezen çok sayıda katılımcı, serginin ardından Hunat Kültür Merkezindeki konferansa yoğun ilgi gösterdi.

Gazeteci yazar Sinan Burhan Türkiye’deki darbe geleneğinin dış kaynaklı olduğunu, özellikle ABD’nin Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde geçmişten bugüne kadar etkin bir rol oynadığını, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbelerinde ABD yetkililerinin Türkiye’deki Darbeyi Bizim Çocuklar Başardı” diye ilan ettiklerini söyledi.

28 Şubat 1997 darbe döneminde başbakan Necmettin Ernbakan‘ın D-8 projesini hayata geçirmesi ve havuz sistemini uygulamaya koyması dış ve iç mihrakların menfaatlerine uygun düşmediğini söyleyen Sinan Burhan, bunun sonucu Refahyol hükümetini istifaya zorlayarak iktidardan düşürdüklerini aktardı.

28 Şubat darbesi sonunda temel hakların ortadan kaldırıldığını, bankaların darbecilere peşkeş çekildiğini, emekli asker darbecilerin hiç anlamadıkları halde bankaların yönetim kurulu üyeliklerine getirildiklerini de söyleyen Sinan Burhan, bin yıl sürecek denen darbe döneminin milletin iradesi karşısında tutunamayarak kısa sürede sona erdiğini söyledi. Gazeteci yazar Sinan Burhan, 27 Nisan muhtırası, gezi olayları kalkışması ve 17-25 Aralık kalkışmalarının da birer darbe girişimi olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin gücünü milletten alan dik ve iradeli duruşu ile bu darbe girişimlerini atlatıldığını dile getirdi.

Türkiye’de bugünkü şartlarda her an darbe olma ortamının bulunduğunu söyleyen Sinan Burhan, gerekli olanın millet iradesine sahip çıkacak darbeleri önleyecek, bilinçli ve dirençli toplumu oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Anayasa değişikliği yapılmazsa Türkiye’de erken seçime gitmenin beklenen bir durum olduğunu da söyleyen Sinan Burhan, Türkiye’nin her gelişmeye hazırlıklı olması gerektiğini bildirdi.  Programın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplandıran gazeteci yazar Sinan Burhan, program ve katılım için Mazlumder ve Asder şube yetkililerine teşekkür etti. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme