TÜRKİYE, AZERBAYCAN, DOĞU TÜRKİSTAN'LI YÜREKLER KAYSERİ'DE BİRLEŞTİ

2-3 Nisan 2015 Perşembe ve Cuma günleri şehrimizde kültür sanat ve edebiyat adına güzel saatler yaşandı. Genç Sahne Derneğinin ev sahipliğinde iki gün süren programda Azerbaycan ve Doğu Türkistan'dan gelen şair ve yazarlar söyleşi ve imza günlerinde halkla bir araya geldi. Konya, Tekirdağ ve Kayserili şair ve yazarlarda misafirlere eşlik ettiler.

İlk söyleşi ve imza günü Perşembe günü saat 10.00–12.00 arasında Hunat Hatun Kültür Ve Sanat Merkezinde yapıldı. Tarihimizde Doğu Türkistan ve Azerbaycan’da yaşanan dramlardan örnekler sunulması salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Azerbaycanlı Şair Yazar Eluca ATALİ, Aida ZEYNALOVE, Nihayet AĞÇAY, Doğu Türkistanlı Şair Yazar Nurala GÖKTÜRK, Ankara’dan Yasemin MEYDAN, Konya’dan Ebru ELMASKESER ve Kayseri’den Ali ÖZKANLI söyleşide bulunarak şiirlerini okudular.

Öğle yemeği Zümrüt Mahallesinde Doğu Türkistan kökenli bir ailenin evinde yenilen yemek çok özeldi. Türkistan çorbası, tavuklu pilav yenildi ve çaylar içilerek sohbetler yapıldı.

Saat 14.00–16.00 arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kayseri Gençlik Merkezindeki söyleşi ve imza gününde geçmişten günümüze tarihi bir yolculuk yapılarak gençlerle sohbet edildi kitaplar imzalandı.

Akşam Kayserinin olmazsa olmazları arasında yer alan Erciyes’te sucuk ekmek partisi için Murat Şahan ve Emre kardeşlerimiz bizi Erciyes’te GSB Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Kayakevi Sosyal Tesislerine götürdüler ve oradaki dostlarımızla şarkılı, çaylı muhabbet sofrası kuruldu. Ev sahipliği için tesis amiri Zafer DEMİRYÜREK’e, bize sohbette eşlik eden emekli asker kardeşimiz Cengiz KAYMAZ’a ve otel personeline teşekkür ediyoruz.

Cuma günü saat 10.00 da Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Oktay DURUKAN Başkanımıza ve Basın Yayın Müdürü Uğur YURT Beye nezaket ziyaretinde bulunuldu. Daha sonra Kayserimizde uzun yıllardır başarıyla Erciyes Dergisini başarıyla çıkaran, kültür insanı Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim GERÇEL Bey ziyaret edildi.

Saat 12.00 – 14.00 arasında İpek Saray Avm Kültür Kitapçılık’ta imza günü yapıldı. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın İsmet TAYMUŞ'un hazırladığı programa katılmak için 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonuna geçildi.

Azerbaycan ve Türk şairlerin katıldığı programda Azerbaycanlı Yazar ve Şairler Eluca ATALI ve Aida ZEYNALOVE ile şair ve yazarlarımızdan Ebru ELMASKESER, Ali ÖZKANLI ve Yasemin MEYDAN’ın şiir üzerine konuşmalarından sonra İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmet TAYMUŞ katılımlarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın İsmet TAYMUŞ ile beraber Doğu Türkistan Derneklerine ziyaretler yapıldı. Dernek yetkilerinin hazırladığı yemekler yenildi çay eşliğinde çok güzel sohbetler yapıldı. Öğrencilerin hazırladı birbirinden güzel halk oyunları ilgiyle izlenildi.

Bizlere ev sahipliği yapan Nurala GÖKTÜRK’e, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK’e özellikle bizlere mükemmel ev sahipliği yapan hanım dernekte görevli hanım kardeşlerimize, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneğinden Zübeyde Baykara YILMAZ kardeşimize, yönetim kurulu üyelerine,  Doğu Türkistan davasının yılmaz savunucusu gazeteci meslektaşımız rahmetli Abdülmecit AVŞAR’ın eşi hanımefendiye, derneklerinde bizleri en güzel şekilde ağırlayan tüm güzel yürekli kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Akşam saat 17.00 de misafirlerimiz yolcu ettik. Kültür sanat ve edebiyat dolu iki güzel günümüzü böylece tamamlamış olduk.

Yaptığımız program çerçevesinde emek ve yüreklerini ortaya koyan Genç Sahne Derneği Genel Başkanı Yönetmen Mustafa Ragıp ADIGÜZEL'e ve değerli ekibine, Birleşen Yürekler Derneği Genel Başkanı Araştırmacı Şair Yazar Yasemin MEYDAN'a, Akseshaber Gazetesi Sahibi, Tv Programcısı Şair Ebru ELMASKESER'e, programlarımız sırasında bizlere eşlik eden maket ustası emekli asker Ali kardeşimize, Azerbaycanlı ve Doğu Türkistanlı Şair ve Yazarlara, programlara emek veren bizlere yardımcı olan herkese, programlarımız esnasında bizleri kabul eden değerli başkan ve müdürlerimize, kurum ve kuruluş temsilcilerine, söyleşi ve imza günümüze katılan değerli gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.

6-7 Nisan Pazartesi ve Salı günleri değerli gönül dostlarım Ebru ELMASKESER, Yasemin MEYDAN ve Ozan DERDİVAR saat 12.00 de Furkan Radyo’da hazırlayıp sunduğum “Gönül Dilinden” programımda konuğum oldular. Saat 14.00 de Kay Tv de Tuğba FİLİK kardeşimizin hazırlayıp sunduğu “Tatlı Hayat”  programına birlikte konuk olduk. Kültür sanat ve edebiyat adına güzel saatler geçirdik.

Programdan sonra Galericiler sitesinde Ozan DERDİVAR bizlere kıymalı ziyafeti çekti. Ali Dağının eteğine uçak içinde açılacak cafe ziyaretinin ardından Erciyes’e Ebru kardeşimizin kayak dersi için Cengiz KAYMAZ, Emrah BEKÇİ ve Şenay KARABULUT kardeşlerimizle birlikte Hisarcıkta Cengiz kardeşimizin yaptırdığı sucuklu pidelerimizi de yanımıza alıp GSB oteline vardık Ve çaylarımızı yudumlayıp muhabbet soframızı bir kere daha kurmuş olduk. Akşam bizim eve mantı ziyafetine gittik ama yiyecek yerimiz kalmamıştı. İnsanın cömert dostları olunca böyle oluyor.

Salı günü sabah Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi müdürünü ziyaret edip sohbet ettik. Odaları gezip Hunat Hatunun türbesini ziyaret edip dua okuduk. Son durağımız Gevher Nesibe Parkı içindeki Selçuklu Uygarlıkları Müzesini ziyaret ettik.  Yıllar önce batıda ruh hastalarının içine cin girdi diye yakılırken ecdadımız bu ilk tıp merkezinde su ve müzikle hastaları tedavi etmişler. Ziyaretten sonra kardeşlerimizi Ankara’ya yolcu ettik.

Radyo program davetimi kabul eden değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnsanın böyle güzel dostları olması ne güzel…

Kültür sanat ve edebiyat dolu günlerde bulunma dualarımla…

Eğitimci Şair Yazar Ali ÖZKANLI

Yorumlar 1
Nurala Göktürk 16 Nisan 2015 22:49

Pek Muhterem Ali Özkanlı Hocam sımsıcak duygularla yazdığınız bu güzel satırlar için çok teşekkür ederim. Sizin gibi bir deperli ilim erbabı ışık insanla tanılmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun. En derin hürmetlerimle

Bakmadan Geçme