Turistler odaklanamıyor!

Cumhuriyet Meydanı trafik ışıkları yanındaki tören alanı içerisinde 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kültür yolu' projesinin bir parçası olarak yapılan 'Odaksal fotoğraf çekim noktası'nın' pek de işe yaramadığı görülüyor.

Şehrin göbeğinde kurulan ve bazılarının ne olduğunu bile bilmediği 15 küpten oluşan “Odaksal fotoğraf çekim noktası” ismini taşıyan yapı ne yerli, ne yabancı turistler, ne de fotoğrafçılar tarafından ilgi görüyor.
Yerli ve yabancı turistler ile fotoğrafçıların daha orijinal ve kaliteli kareler alabilmesi için yapılan bu alanın ortasında bulunan siyah küp, kale, saat kulesi ve Atatürk heykelini içerisine alan fotoğraf çekim noktası olarak belirlenmişti.  Ancak siyah küpten bakıldığında sadece Kalenin bir bölümü görülebiliyor.
Görüşünü aldığımız bazı fotoğraf sanatçıları da, çekim noktasının tarihi Kale, Saat Kulesi ve Atatürk heykelinin çekilmesine uygun pozisyonda olmadığını teyit ettiler.  

Görüntü kirliliği
Kimsenin ilgisini çekmeyen ve tercih edilmeyen bu ucube yapının yıpranmış görüntüsü ise Türkiye’de sayılı meydanlar arasında gösterilen Cumhuriyet Meydanı’na hiç yakışmıyor.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 2
ayşe 29 Kasım 2018 11:47

gayet sanatsal bir yapıydı kayserililere fazla gelmiş galiba ...

volkan 01 Eylül 2016 09:48

Pas içindeki üst üste dizilmiş yağ tenekeleri görünümlü bu ucubenin acilen kaldırılmasını istiyoruz.

Bakmadan Geçme