Tüp bebekte başarı oranı yükseliyor!

Erdem Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Türkoğlu, tüp bebek uygulamasındaki başarı seviyelerinin son 15 yılda ortalama yüzde 50 seviyelerine geldiğini söyledi.

Tüp bebek tedavisinde son yıllarda yaşanan gelişmeler, çocuk özlemi çeken çiftlerin ümitlerini artıran bir noktaya geldi. Çocuk sahibi olamayan çiftlerin en büyük ümit kaynağı olan tüp bebek tedavisinde son dönemlerde ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Geçmiş yıllarda oldukça pahalı ve başarı şansı düşük olan uygulama üzerinde son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar hem çiftlerin katlanması gereken maddi yükün azalmasına, hem de başarı şansının artmasına yol açmış durumda.
 
Tüp bebekte başarıyı etkileyen faktörler neler?
Son yıllarda laboratuvar tekniklerinin ve yeni tedavilerin tüp bebek uygulamalarında dünya genelindeki başarı oranını ortalama %50'lere getirdiğini ifade eden Erdem Hastahanesi Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emel Türkoğlu, " Bu oran anne adayının yaşıyla da orantılı. 30 yaşın altındaki denemelerde başarı oranı yüzde 50'lerin de üstüne çıkarken, 40 yaş üzerinde ise %15'in altına düşüyor. Yumurta ve sperm kalitesi, tüp bebek uygulaması sonrası elde edilen embriyoların kalitesi, rahmin ve tüplerin durumu, kaçıncı deneme olduğu, anne adayının ruhsal durumu, çiftin tedaviye uyumu gibi faktörler de gebelik şansını değiştiren unsurlardır" diye konuştu.
 
"Tüp bebek artık daha ulaşılabilir bir tedavi"
Türkiye genelinde çocuğu olmayan çiftlerin tedavi için başvuruda gecikmeleri nedeniyle ortalama başarı şansının hasta yaşına göre değişmekle beraber %30-40'larda olduğunu ifade eden Op. Dr. Türkoğlu, "Tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı 35 yaşın altındaki anne adaylarında sağlanıyor. Bizim merkezimize başvuran çiftlerin demografik yapısına baktığımızda 35-45 yaş aralığını görüyoruz. Son üç yıllık gebelik oranlarına baktığımızda Türkiye ortalamasında bulunduğumuzu görüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kurumsal Haber
 
 

Bakmadan Geçme