Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları 'mevlana'yı Andı
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından 2-9 Aralık Mevlana Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Görme engelli çocukların yaptığı semazen gösterisi büyük alkış topladı.Geriatri Tıp Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen...
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından 2-9 Aralık Mevlana Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Görme engelli çocukların yaptığı semazen gösterisi büyük alkış topladı.
Geriatri Tıp Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Yıldız, hastalar ve hasta yakınları katıldı. Etkinlikte, TRSM’de tedavi gören hastalar ilahiler söyleyerek, Mevlana’yı andı. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren TRSM Sorumlusu Uzman Dr. Canan Gül Kılıç, "Bugün Mevlana haftası sebebiyle Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kursiyerleri, çalışanları ve Kayseri Emel Tarhan Görme Engelliler Okulu öğrencileriyle birlikte bir çalışma planladık. Çalışmamızın amacı, biz iki farklı engelli gruba hitap ediyoruz. Emel Tarhan Görme Engelliler Okulu da bir gruba hitap ediyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi de bir başka gruba hitap ediyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde şizofreni tanılı hastaların tedavi ve rehabilitasyonuyla ilgileniyoruz. Hastalarımızın bir kısmı oldukça iyi. Bunun için de çalışıp hayatlarına devam ediyorlar. Bir kısmı özellikle hastalığın erken yaşlarda başlaması sebebiyle daha sonra toparlasalar bile toplumun içine çok fazla giremiyorlar. Toplumdaki damgalanma sorununu çok fazla yaşıyoruz. Psikiyatri hastalarına hitap eden bir doktor olarak bende bunu çok fazla yaşayan bir insanım. Çünkü insanlar psikiyatrik hastalıkları çok iyi bilmiyorlar. Bilmedikleri için ön yargılı bir şekilde hareket ediyorlar. Halbuki hastaların büyük bir kısmı toplumda çalışabilir, hayatına devam edebilir, evlenebilir. Herkes gibi bir birey olarak yaşayabilir. Ney öğretmenimizle birlikte kursiyerlerimizden oluşan bir koromuz vardı. Beraber bazı mesnevi şarkılar söylediler. Onun dışında saz çalan bir kursiyerimiz vardı. Müzik öğretmenimizle beraber saz çaldı. Bazı kursiyerlerimiz şiirler okudular. Bu etkinliklerin kursiyerlere faydası oluyor çünkü ilaçlarla belli bir yere kadar tedavi edilebiliyor" dedi.
Düzenlenen etkinlik, Emel Tarhan Görme Engelliler Okulu 5’inci sınıf öğrencilerinin semazen gösterisi ile sona erdi.