Tomarza tanıtım atağında

            Tomarza Kaymakamlığı, ilçedeki resmi ve sivil kurumlarla birlikte Tomarza’yı her yönüyle tanıtım çalışmalarına başladı. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tomarza Belediyesi ve Tomarza İlçesini Kalkındırma Derneği ile işbirliği halinde ortak çalışmalara imza atıyorlar. Bir buçuk aydır kaymakamlık, ilçedeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak “Toroslardan Erciyes’e Yükselen Ses Tomarza” isimli yaklaşık 100 sayfalık bir kitap çalışması yaptı ve kitap olarak bastırdı.

            Kaymakam Engin UYSAL “Toroslardan Erciyes’e Yükselen Ses Tomarza” isimli kitap için, Prestij ve Tanıtım Kitabı’nın genelde ülkemize yerelde Tomarza’ya ait tarihi ve kültürel değerlerin tespiti ve tanıtımında önemli rol oynayacağını vurgulayarak: “ Kadim bir geçmişe sahip olan Tomarza ilçemiz, birçok medeniyete eşik ve beşik olmuştur. Ne var ki yeterince tanınmıyor. Son yıllarda Tomarza ilçemiz Türkiye’deki kabak üretiminde, çerezlik kabak çekirdeğinin %10’nu üretiyor. Ayrıca yapı ve mimaride kullanılan 8 çeşit doğal taş ilçemizde bulunuyor, pek bilinmiyor. Bunlar ülkemiz adına, ekonomimiz adına önemli katkılar. Biz bunları önce Tomarzalılar, sonra Kayserililer ve nihayetinde Türkiye tanısın istiyoruz. 81 ilimize de kitabı ulaştıracağız.”dedi.

TOMARZALILAR GECE DE BULUŞUYOR

                Tomarza Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Tomarza’yı tanıtım ve Tomarzalıları buluşturmak için gece düzenleneceği bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro salonunda, saat 09 Haziran günü,  18:30’da  program gerçekleşecek. ‘Tomarza Tanıtım ve Kültür Gecesi’  programında, Halk Oyunları, Semazen gösterisi, yöresel ağıt ve şiir sunumu yapılacağı; ayrıca öğrencilerin Ebru sergisi, Tomarza İlçesini Kalkındırma Derneği’nin Tomarza tarihi yerler fotoğraf sergisi, öğretmenlerin Yağlı Boya ve Kara kalem resim sergileri olacağı; bunların yanı sıra Tomarza Taşı tanıtım standı, Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu tanıtım standı, kabak çekirdeği tanıtım standlarının  yer alacağı belirtildi.  

Davetlilere Avşar pilavı ikram edileceği ve çerezlik kabak çekirdeği verileceği bildirildi.

 İlçe Kaymakamı Engin UYSAL, “ Biz Tomarzalılarda aidiyet bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni nesile tarihini, kültürünü aktarsın istiyoruz. Yaşadığı şehri, ilçeyi, mahalleyi tanısın istiyoruz. “Toroslardan Erciyes’e Yükselen Ses Tomarza” isimli kitabımızda amacımız buydu. Şimdi de ‘Tomarza Tanıtım ve Kültür Gecesi’ nde Kayseri’de yaşayan insanlar,  Tomarzalılar’da ilçemizi tanısınlar, sahiplensinler, kaynaşsınlar istiyoruz. Bu geceye Tomarzalı olan, Tomarza’ya ilgi duyan, ilçede yaşayan, çalışan herkes gecemize davetlidir.” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme