TIR şoförü kitap yazdı 'TENEKEDE HAYAT'

TIR şoförü Gürsel Tutar, bir hayli yorucu olan mesleğinde yaşadığı zorlukları 'Tenekede Hayat' ismini verdiği kitabında anlattı. Kitaptan elde edilecek gelir, hasta şoförlere ve ailelere aktarılacak.

Gürsel Tutar…1967 Pınarbaşı doğumlu. Eşi Semiha hanım ile 28 yıldır evli ve üniversitede okuyan 2 oğlu var. O, ülkemizdeki binlerce belki de on binlerce TIR şoföründen sadece birisi. Yaptığı iş o kadar zor ve meşakkatli ki günlerce hatta aylarca evinden, vatanından ayrı kalıyor. Vatan ve aile hasretini en fazla yaşayanlardan... Ne için derseniz; elbette ekmek parası için...
Aynı zamanda Uluslararası TIR Şoförleri Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığını da yürüten Gürsel Tutar, işte tüm bu yaşadığı zorlukları bir arada toplayarak kitap haline getirdi. Tutar, “Tenekede Hayat” ismini verdiği kitapta TIR şoförlerinin yurt içinde yurt dışında karşılaştıkları problemleri bir nebze olsun dile getirmeye çalıştı.

Yıllardır üzerinde çalıştığı kitabın hazırlanma aşamasını gazetemize anlatan Gürsel Tutar, “Daha önce yaşadıklarımı anı haline getirmiştim. Şair arkadaşımız vardı. Onunla konuştuk ve kitap haline dönüştürmeye karar verdik. Daha önceden sorunlarımızı çeşitli platformlarda dile getirmeye çalışmıştık. Olmayınca kitap çıkarmayı düşündük. İnşallah muvaffak oluruz. İlla ki birilerine sesimizi duyurana kadar bundan sonra da kitap çalışması yapmayı düşünüyorum. Nereye giderseniz gidin sorunlarınızı ulaştırabileceğiniz bir muhatap bulamıyorsunuz.” diye konuştu.

Sektörün beklentilerini aktaran Gürsel Tutar şunları söyledi:
“Bu mesleğin kanunlarla tanımlanabilmesi için bir madde olması lazım. Ama yok. Cezaya gelince herkes yazıyor ama kanun maddesinde yerimiz yok. Trafiğe bakıyoruz hiç TIR resmi yok. Gümrüklere gelince TIR levhası var. Trafik polisi ceza yazarken hangi maddeden yazdığını bilmiyor. Kanunda belirtilmemiş bir mesleğe nasıl ceza yazılıyor. Olmayan bir şeye ceza. Aslında biz hiç yokuz.”
Gürsel Tutar, bin adet bastırdığı ve Türk ihracatının önünün kesilmeye çalışıldığını da kaleme aldığı kitabında, “Ülkemizin önünün kesilmesi adına sahipsiz Türk TIR şoförüne Sırp, Bulgar, yetmiyor, Avrupa’nın uşağı Hırvatlar da devrede. Patronu olan Avrupa’nın verdiği görevlerini yapıyor. Maksat belli; engel olmak, sıkıntı vererek bizlere engel olmak… Politika hep aynı” şeklinde çarpıcı ifadelere yer veriyor.
Tutar, kitap satışından elde edeceği geliri hasta şoförler ile ailelerine aktaracağını sözlerine ekledi.

Haber-Foto: Ramazan Karakuş
 
 
 

Yorumlar 6
Bahri şan 21 Nisan 2020 21:59

Senin gibi bir meslektaşimin , cektigmiz çileyi ve ugrasi kaleme almasi takdire şayan bi olay.bizlere de bu kaleme destek olmak düşer.eline sağlik kardesim..

Yaşar tetik 21 Nisan 2020 21:49

Ben birikintilerden dolayı 10 aydır tirlara direksiyon başına çıkmayı bıraktım lojistik sektöründe firmalarda laçka yükünü götürdüğün firmalarda adı şöför sahipsiz ve düzensiz çalıştırılıyor birde uçretlere gelince askari üçret 'le alanaysa vasıfsız insan statüsünden uçret daha neler

HasanBostancı 21 Nisan 2020 17:07

agzınıza yüreginize saglık çok güzel yerlere degindihinizi düşünüyor um ve katkım olsun diye kitaba nasıl ulaşabiliriz bir nebze de olsa destek olmak görevimizdir her ile şöförler cemiyetlerine ulaşım saglarsanız bu kitabın 100.binlere kadar ulaşım saglanacagını düşünüyorum çünkü bu içimizden çıkan ilk çıglık sonda olmayacak umarım biz okumasakta çocuklarımıza okuturuz teşekkür ederiz. Safranbolu dan sevgilerle

Gurkan kahyaoglu 21 Nisan 2020 12:16

Anlayabilecek insanlar olmali gozun nurunu yola dokup coluk cocuguna ekmek goturen insanlariz cok konu var umarim hepdinden bahsettin kardesim ve umarim umarim bugune dek anlasilmayan bizleri anlarlar .aile bireylerinden 7 kat ele kadar . Basarilarinin devami olsun sesimizi duyur nede olsa emek sarfediyorsun hak hakkaniyet ne ise dile getir yeter . Tesekkurler.

Doğan ölmezoğlu 21 Nisan 2020 10:17

Bir tır şöförü olarak Arkadaşımız dan yana çok duygulandım takdir ediyorum

YAŞAR BAYRAM 21 Nisan 2020 00:11

Sayın meslektaşım yüreğine sağlık meslekte çekilen cefaları bir kitaba dökmek onurlu bir davranış takip edelim bütün meslektaşlarımız kitabı alır mesleğin ne olduğunu anlar ve bir nebze yardıma muhtaç meslektaşlarımıza yardımı olursa seviniriz saygılar sunarım

Bakmadan Geçme